09

Dit artikel hoort bij: Alle Hens 04

Alle Lens

Tekst LTZ 2OC (SD) Joost Margés

Beelden met een verhaal, uit de wereld van de Koninklijke Marine. Een selectie ervan staat vanaf nu in Alle Lens, de fotorubriek van Alle Hens. Foto’s kunt u ook zelf aanleveren via: redactie@allehens.nl.

Laatste keer

De vlag wordt op 28 maart voor de laatste keer neergehaald. Marinekazerne Vlissingen gaat sluiten. Het wachten is in Zeeland op de bouw van de Michiel Adriaenszoon de Ruyter-kazerne. (Foto: SGT Hille Hillinga)

IJ-mijn

Levensgevaarlijk sluimert een Duitse WO 2-mijn in het IJ bij Amsterdam, tot deze op 4 april onschadelijk wordt gemaakt. Na gedane arbeid keren de mannen van de Defensie Duikgroep terug. (Foto: SM Gerben van Es)

Partir c’est mourir un peut

‘Weggaan is een beetje sterven.’ Het vertrek van OceanGoing Patrol Vessel Zr. Ms. Holland naar het Caribisch Gebied op 2 april valt deze en gene zwaar. Het aftellen is begonnen... (Foto: John van Helvert)

Doorman weer in business

Na een lange periode van reparaties en opwerken, vertrekt het Joint Support Ship Zr. Ms. Karel Doorman op 3 april naar de Middellandse Zee. Hier neemt het nu deel aan operatie Sea Guardian, ter verdediging van de zuidflank van de NAVO. (Foto: John van Helvert).

Verhoogde dreiging

Deze week speelt oefening Port Defender zich af in de havens van Amsterdam en IJmuiden, op het Noordzeekanaal en op volle zee. Kapers mogen tegenstand verwachten van de Dienst Speciale Interventies, waar ook Netherlands Maritime Special Operations Forces deel van uitmaken. (Foto: Martijn Beekman)