17 | 12

Sfeervol kerstconcert MARKAP

Zondagavond 17 december verzorgt de Marinierskapel van de Koninklijke Marine (MARKAP), met speciale gasten Karin Bloemen en Eric Vloeimans, een sfeervol kerstconcert in het Chassé-theater in Breda. De rasmuzikanten verwennen u met aangename klassiekers in sfeervolle arrangementen; van oud tot nieuw en van jazz tot kerst. De opbrengst van dit concert is bestemd voor de veteranen en de wederopbouw van Sint-Maarten. Kaarten via: https://www.chasse.nl/theater/programma/sfeervol-kerstconcert.

x

13 |11

Zr. Ms. Pelikaan plaatst meerboeien bij Sint-Eustatius

Zr. Ms. Pelikaan heeft deze week betonnen onderwater-meerboeien geplaatst bij het eiland St. Eustatius. Deze worden gebruikt voor het afmeren van vaartuigen voor maritiem ecologisch onderzoek en boten van duikscholen. De gevaartes wegen 5 ton per stuk. De boeien zijn geplaatst in nauwe samenwerking met Sint-Eustatius National Parks. Deze organisatie is verantwoordelijk voor het beheer van de nationale parken op St. Eustatius, waartoe ook de onderwaterparken behoren.

x

06 | 02

Mariniers-reünie 40 jaar na opkomst

De bakken 251, 252 en 253 uit 1978 houden op 6 februari 2018 – 40 jaar na opkomst – een reünie op de Van Ghentkazerne in Rotterdam. We zijn nog op zoek naar de navolgende oud-mariniers: SGTMARNS Arts, Hans van de Berg, Frans Bon, Eric(k?) Bruino(o)ge, Ad van Dam (o.a. kannonier op Hr. Ms. Rotterdam, D818), SGTMARNS Kees Prins, Henk Roelofsma, Peter-Jan Rougoor, Dick van de Werf en Willem van Wijk. Zo'n 40 oude baksmaten hebben al positief gereageerd, maar we missen dus nog wat oud-collegae. Bent u er één van hen of weet u waar de bovengenoemde personen zich ophouden, mail dan naar: P.A.vanDoorne@KPNmail.nl.

x

13 | 10

Nieuw-Guinea-reünie 21-42-22 INCO

De Nieuw-Guinea-reünie van 21-42-22 INCO (QPO 21-22) zal voor de 12e keer plaatsvinden en wel op woensdag 28 maart 2018 op de Van Ghentkazerne te Rotterdam. Ben je geïnteresseerd, meld je dan liefst per email aan op een van onderstaande adressen. Zijn je gegevens bij ons bekend, dan krijg je automatisch een inschrijfformulier toegezonden. Aan het programma wordt nog gewerkt. We willen jullie graag bij deze reünie ontmoeten. Reacties naar: Gerrit van den Akker (06-16534172, akker166@zonnet.nl); Victor van Lijf (06-44394092, janvic20@hotmail.com) en Joep Caminada (06-24796096, joep.caminada@hetnet.nl).

x

13 | 10

Debuutoptreden militair basketbalteam groot succes

Het nationaal militaire basketbalteam nam onlangs deel aan het Regional Championship Basketball for Women, te Warendorf (D). Met als eindresultaat de bronzen medaille was het Nederlandse debuutoptreden op dit toernooi een groot succes te noemen. Vooral de wedstrijd tegen Frankrijk was er één om trots op te zijn: het speelde namelijk met 3 profs in de gelederen. Ondanks het verlies oogstte juist deze wedstrijd veel bewondering bij andere teams. Het credo ‘Friendship through sports’ van de organisator, het International Military Sports Council, werd zonder twijfel eer aan gedaan. Bas van Hek was hoofdcoach, Rory Wullur zijn assistent. De speelsters waren: Miranda Naalden; Sandra Volkers; Michele Visser ’t Hooft; Emily Schoots; Simone van de Brug-Scheffer; Lisa Stoop (allen CZSK); Daniella Pauli (CLSK); Nandi Makelaar (KMar); en Ilse van de Lagemaat (CLAS).

x