Laat zien wat je ziet!

Fotowedstrijd de Vliegende Hollander 2015

De laatste maand voor inzendingen van de Fotowedstrijd 2015 van de Vliegende Hollander is voorbij. Deze maand weer erg veel inzendingen en met veel diversiteit. Volgende maand de uitslag en de winnaar van die prachtige prijs: meevliegen met een KDC-10 tijdens een tankervlucht.

Inzender foto boven en rechts: Andras Brandligt. Foto's onder: Ruud Uittenbogaard.
Inzenders v.l.n.r.: Ramon Weenink, Andras Brandligt en Bert Bouwmeester.

Zoals op de foto’s goed valt te zien, is het luchtmachtbedrijf zeer divers. Je komt de vliegtuigen en helikopters op allerlei plekken tegen; tijdens oefeningen, echte inzet of op de open dagen van Defensie zoals de luchtmachtdagen. De vele facetten van de middelen brengt iedereen zeer verschillend in beeld. Zoals dan ook duidelijk op deze pagina blijkt, kijkt iedereen er op zijn of haar eigen wijze naar.

Inzender: Ramon Weenink

Het verzoek om de redactie en lezers van de Vliegende Hollander te verrassen, is daarmee zeker beantwoord. Met camera, telefoon of tablet legden (gevorderde) amateur- of beroepsfotografen helikopters en vliegtuigen vast. Wat echter lastig bleek en bleef, was juist de mensen en middelen die het vliegen mogelijk maken in beeld brengen. 

Inzenders foto's links: Jeroen van Veenendaal. Rechts: Roelof-Jan Gort. Foto midden: Koen Hartkamp. Foto's onder: Bert van der Linden.

Maandelijks selecteerde de redactie diverse foto’s, waarvan de laatste op deze pagina staan. Dit waren foto’s gemaakt in 2015, maar diverse kwamen ook uit de archieven van menig fotograaf. De selectie op de redactie ging niet zozeer om de technische kwaliteit, maar juist om de originaliteit. 

Inzenders foto boven: Mike Schoenmaker. Foto onder links: Peter Liebe. Rechts: Joris van Boven.

Alle beelden strijden mee om dé prijs: meevliegen in een KDC-10 tijdens een tankvlucht! De redactie maakt nu een voorselectie waarna het Hoofd Fotografie van het Mediacentrum Defensie en het Hoofd Communicatie Koninklijke Luchtmacht de uiteindelijke winnaar bepalen. De uitslag leest u volgende maand in de Vliegende Hollander.

Inzenders Foto boven: Joris van Boven. Foto midden links: Hans van Lierop. Foto rechts: Gerard van der Lit. Foto onder: Nico Brons

Tekst: Arno Marchand