Dit artikel hoort bij: Materieelgezien 01

Gevechtslaarzen passen nieuwe stijl

Tekst kapitein Arthur van Beveren
Foto sergeant-majoor Sjoerd Hilckmann | Video: Paris Hidden

Shop-in-shop Keuzeconcept Gevechtslaarzen bij KPU-bedrijf geopend

Vanaf september 2021 reed er al een mobiele pastrailer langs kazernes in Nederland en sinds 31 januari is er ook een centrale shop-in-shop bij het KPU-bedrijf in Soesterberg. Hier krijgen militairen hun nieuwe gevechtslaarzen aangemeten.

In mei van vorig jaar kwam algemeen directeur Jaap Groeneweg van schoenenleverancier Groenendijk Bedrijfskleding BV al aan het woord in de Materieelgezien. Toen werd er vooruitgekeken, nu kan de geavanceerde passtraat in Soesterberg ook gebruikt worden.

3d-scan

Na het professioneel in- en aanmeten met behulp van een 3d-scan van de voet, kunnen de militairen verschillende merken gevechtslaarzen uitproberen op een proefparcours in de shop. De militair krijgt de gevechtslaarzen van zijn keuze en bijbehorende sokken direct mee.

De gevechtslaarzen zijn er in acht categorieën, met de keuze uit drie merken. Welke categorie een militair krijgt en waar het pakket dan uit bestaat, is bepaald in samenspraak met de Operationele Commando’s. Dat heeft alles te maken met de verschillende gebruiksprofielen en omgevingsfactoren, zoals de desert-, jungle- of berglaarzen.

Zo ziet het gevechtslaarzen passen nieuwe stijl eruit: