Inspiratie

Bij het verschijnen van deze digitale editie van Materieelgezien is een aantal van ons nog met vakantie. Hoewel de zon zich - tot nu toe – in Nederland niet al te veel heeft laten zien, is de zomer de periode bij uitstek om de batterijen weer op te laden na een jaar van hard werken. Want dat er veel werk is verzet, staat buiten kijf.

Natuurlijk is vakantie in de eerste plaats bedoeld om te ontspannen. Maar een vakantie is vaak ook een bron van inspiratie: even niets moeten, weg van de dagelijkse beslommeringen en tijd hebben om na te denken. In deze frisse, ontspannen en vrolijke toestand ontstaan vaak de mooiste ideeën en plannen.

Ik daag u uit deze ontspannen en geïnspireerde toestand vast te houden. Zelf ben ik alweer enige weken aan het werk na mijn verlof. En ik ervaar  hoe moeilijk het is om die relaxte gemoedstoestand en frisheid van de vakantie vast te houden. Toch is het belangrijk om deze inspiratie te behouden en te voorkomen dat we snel het gevoel krijgen weer “toe te zijn aan vakantie”. Neem ideeën en plannen mee terug, maak ze concreet en ga er mee aan de slag.

Een voorbeeld van waar inspiratie en vervolgens ook echt doen toe kan leiden, heb ik aan den lijve ondervonden: stuiterend over virtuele golven met een snelheid van 43 knopen! Marin, MKB-bedrijven en DMO hebben samen een levensechte simulator gebouwd voor onze snelle Fast Raiding, Interception and Special Forces Crafts (FRISC) van de marine en het Korps Commandotroepen: u leest er hier meer over. Dit verhaal inspireert u vast.

Ik wens u na uw welverdiende vakantie veel inspiratie toe!

Vice-admiraal Arie Jan de Waard

Directeur DMO