02

Dit artikel hoort bij: Materieelgezien 8

In 't kort

Nieuwe quads voor KCT

Het Korps Commandotroepen ( KCT) in Roosendaal beschikt sinds kort over 10 nieuwe benzinequads. De voertuigen gaan dienst doen voor de missie in Mali.

DMO-bandbreedteprojecten zorgde in samenwerking met wapensysteemmanagement dat de quads goed in Roosendaal aankwamen. Het KCT had de vierwielvoertuigen dringend nodig. De quads die op dit moment in Mali staan, zijn dringend aan vervanging toe. Ze waren in 2010 ook al in Afghanistan ingezet.

x
Leverancier en 10-voudig nationaal kampioen motorcross Gerard Rond (links) en de projectleider namens DMO, Klaas Kwekel.
Streepje

Benoemingen bij DMO

Brigadegeneraal Jean Paul Duckers (49) is aangetreden als directeur Operations bij de Defensie Materieel Organisatie. Bij de directie van JIVC is kolonel ir. drs. Ronald Rietbergen (47) benoemd als hoofd van de afdeling Vraag en Aanbodmanagement.

Per 1 januari komt Ron Kolkman (54) in dienst als directeur van het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC). Hij is nu nog nu directeur IT bij het Kadaster.

Kurt Jansen (49), eerder IT Director bij ING, is inmiddels begonnen als de nieuwe plaatsvervangend directeur operations. Met de benoeming van deze beide oud-militairen is de IV-top weer compleet.

Streepje

Luitenant-kolonel Kuijs koninklijk onderscheiden

Hij dacht een presentatie te verzorgen voor de IT Circle in zijn woonplaats. Luitenant-kolonel Géran Kuijs was echter naar het gemeentehuis van Harderwijk gelokt voor heel iets anders. Burgemeester Harm-Jan van Schaik mocht hem een Koninklijke onderscheiding opspelden. Het hoofd DEFCERT van JIVC ontving de versierselen van Lid in de Orde van Oranje Nassau, met de Zwaarden.

Kuijs is 20 jaar als vrijwilliger trouw geweest aan de scouting Verbraak Margriet Groep. Burgemeester Van Schaik roemde ook zijn werk voor Defensie, onder meer tijdens de vele uitzendingen. Zo werkte overste Kuijs in Zuid-Sudan bij het ontwapenings-en reïntegratieprogramma van UNMISS.

x
Streepje

Amarok voor KMar

De Koninklijke Marechaussee (KMar) beschikt sinds vorige maand over de Volkswagen Amarok. Commandeur Ludger Brummelaar (Projecten) droeg namens DMO de voertuigen over op het Opleidings,- Trainings- en Kenniscentrum KMar in Apeldoorn. De Amarok vervangt de Mercedes Benz 290 GD-voertuigen, die afgeschreven zijn. De KMar krijgt in totaal 92 Amaroks van de 1.667 exemplaren die Defensie heeft besteld.

De 3 andere OPCO's krijgen de Amarok later deze maand. Meer daarover in de volgende editie van Materieelgezien.

x
Streepje

CPC Loop

De 41e editie van de City-Pier-City Loop is op zondag 8 maart 2015 in Den Haag. Net als voorgaande jaren doet DMO mee met één of meer businessteams. Medewerkers kunnen kosteloos meedoen.

De CPC Loop is, met jaarlijks circa 16.000 deelnemers en veel publiek, de grootste en gezelligste stratenloop van Nederland. Het CPC-businessprogramma bestaat op 9 maart uit 2 afstanden, een 10 km trimloop en de halve marathon. Het parcours voert door Den Haag en Scheveningen. De start en finish van beide lopen is op de Koningskade langs het Malieveld.

Voor meer informatie:

http://intranet.mindef.nl/dmo/actueel/nieuws/Nieuwsberichten/2014/11_november/20141106_cpc_inschrijven.aspx

Streepje

Munitiebedrijf lichtgevend aan de loop

Voor de 2e maal heeft een team van het Defensie Munitie Bedrijf de DMO vertegenwoordigd tijdens een sponsorloop. Dat gebeurde bij de 15 kilometer lange Zevenheuvelenloop van Nijmegen.

Een vernieuwd team (met 4 lopers van verleden jaar) kampte met enige gezondheidsproblemen. “Maar uiteindelijk konden we met 8 mensen aan de start verschijnen”, meldt kapitein John Bijleveld.

De atleten droegen zeer opvallende fluorescerende DMO-shirts. “Daarmee hadden we goed de aandacht van het publiek in de druilige regen”, aldus Bijleveld. “Ieder liep binnen zijn eigen mogelijkheden, waarbij zelfs enige spectaculaire persoonlijke verbeteringen vielen te noteren, tot 10 minuten toe.”

Via een ingenieuze puntenverdeling bleek het DMO-team uiteindelijk als 469e van de 682 teams geëindigd te zijn. “Een prima prestatie, want wij huren als bedrijfsteam geen toplopers in. Onder moeilijke omstandigheden hebben we toch deze kans aangegrepen om de DMO onder de aandacht van het grote publiek te brengen.”

x