Tekst KAP Jaap Wolting
Foto Mediacentrum Defensie

De landmacht draagt bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in Nederland én ver daarbuiten. Ook dit jaar legden fotografen van het Mediacentrum Defensie dat wederom veelvuldig vast, onder onalledaagse omstandigheden, op verschillende locaties. In dit laatste nummer van 2019 12 bijzondere beelden.

Tijdens de paraweek van Falcon Leap, met de herdenking van operatie Market Garden als absoluut hoogtepunt, sprongen honderden militairen uit verschillende landen.
42 Bataljon Limburgse Jagers trainde deze zomer voor de verandering eens in het Schotse Garelochhead.
Al heeft de gemiddelde landmachter het liefst letterlijk 'boots on the ground', grensverleggende activiteiten zorgen wel voor een aardige adrenalineboost.
Rode baretten uit diverse landen verdienden buitenlandse parawings door te springen met valschermen van andere naties.
Een Nederlandse militair maakt een geintje met Malinese kinderen.
Een doel op 800 meter raken is lastig, maar als je dan ook nog eens vanaf een bergtop moet vuren wordt het helemaal een huzarenstukje.
In Canada trainden Nederlandse CBRN-ers met letterlijk levensgevaarlijke stoffen.
Een Nederlandse groene baret in het noorden van Afghanistan.
Een militair van 44 Pantserinfanteriebataljon houdt een vuurtje aan tijdens een koudweertraining. Wel zo lekker na een frisse wakduik.
Militairen van ‘het 17e’ gebruiken hun tijd in Litouwen om zoveel mogelijk te trainen met de Boxer.
Een Afghaans ventje kan z’n geluk niet op als hij even plaats mag nemen op een quad waar Nederlandse SOF in Mazar-e-Sharif mee werkt.