Marechaussee schiet verwarde man met mes neer

Schiphol Plaza is deels ontruimd geweest nadat een verwarde man het kantoor van de Marechaussee binnenliep en een medewerker bedreigde met een mes. Daarna heeft de Marechaussee hem uitgeschakeld. De 29-jarige man uit Den Haag is een bekende van de Marechaussee vanwege eerdere geweldsincidenten op Schiphol. De man werd in zijn been geschoten en naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek moet uitwijzen wat zijn motief was.

Auto met gewapende inzittenden geen reden voor paniek

Mensen die in Heerlen een auto met daarin gewapende inzittenden voorbij zagen scheuren zullen vreemd hebben opgekeken. Toch was er geen reden voor paniek, laat de politie weten. Er was namelijk sprake van een oefening door de Koninklijke Marechaussee. "U hoeft zich dus geen zorgen te maken over mogelijk gepleegde strafbare feiten!", meldt de politie op Facebook.

Dronken bestuurder crasht in Badhoevedorp

In Badhoevedorp, enkele kilometers van Amsterdam, is een automobilist gecrasht. De automobilist reed tegen een boom. Door de harde klap raakte hij gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De auto is ook total loss. Volgens de Koninklijke Marechaussee was hij onder invloed van alcohol. Bovendien was het spekglad.

Duitser met ruim twaalf kilo cocaïne opgepakt

De Marechaussee en de Duitse politie hebben een 23-jarige Duitser opgepakt die 12,25 kilo cocaïne in zijn kofferbak vervoerde. De man liep tegen de lamp bij een controle op de B58 in Straelen, vlak over de grens bij Venlo. Hij kwam met zijn auto vanuit Nederland. Het Grensoverschrijdend Politieteam Venlo (GPT), een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Marechaussee en de Bundespolizei, zette de man langs de kant. In de kofferbak werd de grote hoeveelheid cocaïne gevonden. De drugs, met een straatwaarde van 841.000 euro, zijn in beslag genomen.

Medewerker Marechaussee opgepakt voor drugshandel

Een 37-jarige marechaussee uit Barneveld en een 42-jarige plaatsgenoot zijn opgepakt op verdenking van onder andere drugshandel. De Rijksrecherche is al het hele jaar bezig met een onderzoek naar beide verdachten. Meer arrestaties zijn niet uitgesloten, aldus het Openbaar Ministerie. In de woningen van beide mannen en op de werkplek van de marechaussee is onderzoek gedaan.

Twee aanhoudingen bij kazerne Schaarsbergen

Twee voormalig militairen zijn aangehouden voor onder meer de mishandeling en bedreiging van een medesoldaat, die vorige maand zijn verhaal deed in de Volkskrant. De Koninklijke Marechaussee sluit meer aanhoudingen niet uit. De misstanden voltrokken zich in de kazerne in Schaarsbergen, waar een soldaat stelselmatig slachtoffer werd van vernedering, aanranding, mishandeling en bedreiging. Ook twee andere soldaten verlieten psychisch beschadigd de mortiergroep. Een deel van de wantoestanden vond plaats tijdens ontgroeningsrituelen. Een van de militairen ondernam een zelfmoordpoging.

Bulgaar aangehouden met negen maanden cel tegoed

Een 26-jarige man uit Bulgarije is aangehouden door de Koninklijke Marechaussee bij een controle op de snelweg A12 bij Babberich. Bij controle van zijn rijbewijs en identiteitsbewijs uit het Oost-Europese land bleken de papieren vals. Hij werd daarop aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat hij ook nog een celstraf van 267 dagen moet uitzitten.

Marechaussee achtervolgt auto in IJmuiden

De Koninklijke Marechaussee achtervolgde een tweetal in een auto in IJmuiden. Nadat hun auto vastliep vluchtten zij te voet en ontkwamen aan een arrestatie. Het tweetal kwam met hun auto vast te zitten in het zand van een opgebroken weg, nadat ze door een wegafzetting reden. Een getuige zag ze uit de auto springen en de benen nemen. Een geparkeerde bedrijfsbus raakte beschadigd door de vluchtauto.

Militair gewond bij botsing

Een militair is ernstig gewond geraakt toen hij met een bestelbus van het ministerie van Defensie van de weg reed en tegen een boom opknalde. Het ongeval gebeurde op de N803. De militair raakte bekneld. Drie ambulances, meerdere brandweervoertuigen en de Koninklijke Marechaussee waren volgens ooggetuigen ter plaatse. De brandweer wist de bestuurder uiteindelijk uit de bus te bevrijden.

Derde aanhouding na misstanden Oranjekazerne

De Koninklijke Marechaussee heeft een derde man aangehouden in het onderzoek naar de misstanden in de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Het gaat om een oud-militair die van dezelfde strafbare feiten wordt verdacht als de twee mannen die eerder zijn opgepakt. De twee zouden zich in 2013 schuldig hebben gemaakt aan mishandeling, aanranding, ontucht, bedreiging, dwang, belediging en verduistering. Die aanhoudingen volgden op de aangifte van een slachtoffer. Een van mannen is na verhoor weer vrijgelaten, maar blijft wel verdachte.