Eerste luitenant Daan, teamleider BSB

x

Eerste luitenant Daan (30) werkt bij de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB). Hij is eerste teamleider bij de afdeling Beveiliging. Die afdeling wordt ingezet voor onder andere persoonsbeveiliging in binnen- en buitenland en het beveiligen van waardetransporten. Naast de zorg over zijn personeel en de dagelijkse aansturing van de afdeling, is Daan verantwoordelijk voor het gereedstellingsprogramma dat iedere operationele BSB'er 1 keer per jaar volgt. Daan stemt zaken over bijvoorbeeld munitievoorraden, financiën en de oefenvijand af met zijn tweede teamleider en instructeurs. Met het gereedstellingsprogramma blijft iedere operationele BSB'er 24 uur per dag, 7 dagen per week inzetbaar voor buitenlandse missies. 

Een verlaten woongedeelte op vliegbasis Weeze in Duitsland biedt uitkomst voor de BSB'ers om praktijkscenario’s te oefenen. Daan gaat zo nu en dan ook zelf naar Weeze. Of om te kijken of alles naar wens verloopt, of om zelf het gereedstellingsprogramma te volgen. Ook de teamleiders bij de BSB zijn namelijk operationeel inzetbaar.

Ook bij de BSB?

Alle operationele BSB'ers zijn in de basis opgeleid als persoonsbeveiliger. Naast de afdeling Beveiliging zijn deze medewerkers werkzaam in de afdeling Arrestatie en Ondersteuning en de afdeling Observatie en Techniek. De twee laatstgenoemde afdelingen ondersteunen rechercheactiviteiten van de KMar, maar ook externe partijen, zoals de politie en inlichtingen en veiligheidsdiensten.

De BSB heeft op korte termijn behoefte aan jonge enthousiaste teamleiders die na hun startfunctie bij de KMar interesse hebben in een dynamische baan bij de BSB.

Als u al bij de Marechaussee werkt en interesse heeft in een functie als eerste teamleider bij de BSB, dan kunt u dit schriftelijk kenbaar maken door een motivatiebrief en uw CV toe te sturen aan commandant BSB.