Nieuwe procedure in 6 stappen

Doorstromen naar FPS fase III gaat vanaf nu anders. Voldoet u als militair aan de voorwaarden, dan kunt u zelf actie ondernemen. Maak een doorstroomdossier en dien een aanvraag in om door te stromen. Het district voert de selectieprocedure uit. Niet iedereen kan doorstromen; de organisatie houdt zich aan een quotum. Dit is om te komen tot een evenwichtige opbouw van het personeelsbestand.

Meer informatie over FPS en de doorstroom naar fase III kunt u vinden op het intranet van de KMar. De site is te bereiken op de homepage, via de middelste kolom onder het kopje Uitgelicht.

x
Bent u wachtmeester-1 of kapitein, zit u in FPS fase II en voldoet u aan de aanmeldvoorwaarden om door te stromen naar FPS III? Dan heeft u onlangs een brief ontvangen over de gewijzigde procedure.
x
Door het hele land worden bijeenkomsten georganiseerd over de nieuwe procedure en krijgt u uitleg over het maken van het zogenoemde doorstroomdossier. Wanneer en waar de bijeenkomsten zijn, kunt u lezen op de intranetpagina ‘Doorstroom naar FPS fase III’.
x
U kunt aan de slag met het maken van uw eigen doorstroomdossier. Het dossier bevat onder andere uw CV of E-Portfolio, profielschets (motivering) en Staat van Dienst. U mailt uw complete doorstroomdossier aan de sectie P&O-advies van het district waar u bent geplaatst.
x
Op enkele momenten in het jaar kunt u uw doorstroomdossier aanleveren. Bedenk voor uzelf wat een goed moment is om de aanvraag in te dienen (net na een functiewissel is misschien geen goed moment). De verschillende e-mailadressen waar u uw dossier heen kunt sturen, staan op de intranetpagina ‘Doorstroom naar FPS fase III’.
x
Er zijn per periode een maximaal aantal FPS fase III-plaatsen beschikbaar per district. Dit is om te komen tot een evenwichtige opbouw van het KMar-personeelsbestand. Een selectiecommissie binnen het district neemt de aanvragen in beschouwing.
x
U krijgt bericht of u wel of niet kunt doorstromen naar FPS fase III. Wordt u afgewezen, dan blijft u in fase II. Afhankelijk van het aantal aanvragen (maximaal 3) kunt u een volgend selectiemoment weer meedoen. Na 3 keer blijft voor u de geldende uitstroomdatum van toepassing.