2 keer vals en 20.000 euro
De Marechaussee heeft tijdens een MTV-controle op de A12 2 Albanese mannen aangehouden op verdenking van mensensmokkel, gebruik van valse documenten en witwassen. Dat meldt De Gelderlander op 2 april. De 32-jarige bestuurder toonde een Sloveens paspoort en rijbewijs. Beiden bleken vals te zijn. Bij de bijrijder werd ruim 20.000 euro gevonden. Over de herkomst van het geld kon de man geen aannemelijke verklaring geven.
Uitbuiter vrouwen aangehouden
De Telegraaf bericht op 6 april dat de Marechaussee in Utrecht een 31-jarige Bulgaar heeft opgepakt op verdenking van het uitbuiten van vrouwen. De man had vermoedelijk een aantal jonge vrouwen in zijn macht op een tippelzone in Utrecht. Uit onderzoek van de Marechaussee bleek dat de man voor een aantal Bulgaarse vrouwen woonruimte regelde en ze inschreef bij de Kamer van Koophandel. Geld dat de vrouwen verdienden zou hij hebben geïnvesteerd in Bulgarije.
KMar schiet politie te hulp
De Telegraaf schrijft op 7 april dat de Marechaussee er zondagavond 6 april aan te pas moest komen om in Terneuzen enkele agenten te ontzetten. De dienders werden belaagd door een groep van zo'n 20 omstanders die probeerden te voorkomen dat de agenten een scooter in beslag namen. Daarbij werden de agenten uitgescholden, beledigd en met de dood bedreigd. Met hulp van de Marechaussee en een politiehond zijn uiteindelijk 4 mensen aangehouden. Het voertuig is alsnog in beslaggenomen.
2 vrouwen aangehouden
Op de site Blikopnieuws.nl staat op 9 april dat de Marechaussee een 57-jarige vrouw uit Eindhoven en haar 37-jarige dochter heeft aangehouden wegens hulp bij mensensmokkel. Moeder en dochter waren in het verleden tientallen keren betrokken bij visumaanvragen van Georgiërs die voor een kort verblijf naar Nederland wilden komen. Daarbij gebruikten ze vermoedelijk valse documenten. De vrouwen worden ook verdacht van witwaspraktijken.
Burgermedewerker verdacht van diefstal
Blikopnieuws.nl meldt op 10 april dat de Marechaussee in een onderzoek naar diefstallen op kazernes een 34-jarige man uit Swalmen heeft aangehouden. De man, een burgermedewerker van Defensie, wordt ervan verdacht een groot aantal diefstallen te hebben gepleegd, waarbij hij goederen heeft weggenomen vanaf militaire locaties. Bij de verdachte thuis zijn zo’n 150 gestolen goederen aangetroffen, variërend van boormachines en televisies tot aan gasdruk-vuurwapens, traangasbusjes en scherpe munitie.
Mysterieuze colonne
Op 15 april bericht RTV Noord Holland over een mysterieuze militaire colonne op de Rijksweg A9. De colonne begeleidde een transport voor De Nederlandsche Bank. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee bevestigd. Wat er precies werd vervoerd, wordt niet bekend gemaakt. De Marechaussee beveiligt alle transporten van De Nederlandsche Bank. Een grote militaire colonne zoals op de A9 is dus geen uitzondering.
750.000 euro in kinderspeelgoed
Het Haarlems Dagblad meldt op 15 april dat een 49-jarige vrouw uit Colombia eind maart geprobeerd heeft 750.000 euro de grens over te smokkelen in kinderspeelgoed. In onder meer een poppenbedje zaten stapels 500-eurobiljetten verstopt. De vrouw stond op het punt om van Schiphol naar Zuid-Amerika te vliegen toen ze werd betrapt. De FIOD en de Marechaussee doen onderzoek naar de herkomst van het geld, meldt de krant.
Burgerauto KMar betrokken bij ongeval
Op 16 april bericht 112Groningen.nl dat een burgerauto van de Marechaussee is betrokken bij een ongeval in Winschoten. “Een onopvallende auto van de Koninklijke Marechaussee was ter hoogte van hun basis vol op een andere auto geklapt. Deze sloeg door de klap over de kop. Iedereen heeft op eigen kracht de voertuigen kunnen verlaten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak. Er raakte niemand gewond”, aldus de website.
Verontschuldiging van Noraly Beyer
De Telegraaf meldt op 15 april dat voormalig NOS-Journaal presentatrice Noraly Beyer op Schiphol verdacht werd van drugssmokkel. De krant meldt dat Beyer op 11 april 's ochtends uitvoerig werd gecontroleerd. De oud-nieuwslezeres meldt het voorval op Twitter. "Het was vernederend en beschamend om ten overstaan van passagiers en marechaussees afgevoerd te worden” en “Omdat ik ben geboren op Curacao en uit Suriname kwam, werd ik op Schiphol verdacht van drugsvervoer. 100%-controle heet dat.” Persvoorlichting van de Marechaussee benaderde Beyer en legde uit hoe de controle in elkaar zit. Ze twitterde: “Mijn verontschuldiging aan de Marechaussee. Het eerste deel van de 100%-controle op Schiphol wordt door de douane gedaan. Niet door de Marechaussee.”
56.000 xtc-pillen onderschept
Diverse media, waaronder het Eindhovens Dagblad, besteden op 18 april aandacht aan het nieuws dat de Marechaussee op Eindhoven Airport een Braziliaan heeft aangehouden met 56.000 xtc-pillen in zijn bagage. De douane vond de drugs in verborgen ruimtes van zijn al ingecheckte koffer. De Braziliaan, die op het punt stond op het vliegtuig richting Zuid-Amerika te stappen, werd daarop aangehouden.