07

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 03

KMarKort

Huwelijksaanzoek en gouden medailles

Dubbel succes voor wachtmeester Marc Lauwerijssen van het district West. Hij behaalde op het door de KMar gedomineerde Open Militair Kampioenschap Judo 2014 goud in de klasse tot 100 kilo. Aan het einde van de dag vroeg hij zijn vriendin en medeorganisator wachtmeester-1 Paola van der Meulen ten huwelijk.

Behalve het succes van Lauwerijssen was het podium in de klasse tot 81 kilo geheel voor de KMar. Wachtmeester-1 Sander Schoen van het OTCKMar behaalde goud, kornet Mike Rampaart werd tweede (OTCKMar). De derde plaats was voor wachtmeester Nick Grooten van de brigade Oostgrens-Noord. In de namiddag won Defensie de teamwedstrijd van de Politie. De KMar Prins Bernhard-wisselbeker werd dit jaar toegekend aan kornet Mike Rampaart.

lijntje

Vernieuwingen KMarMagazine

De digitale magazines van Defensie blijven zich ontwikkelen. In dit derde digitale KMarMagazine zijn 2 extra gebruikersmogelijkheden toegevoegd. Eén aanpassing betreft het direct kunnen delen van artikelen via twitter. De tweede wijziging is een verbetering van de navigatie.

In de eerste twee edities van het digitale KMarMagazine was het onderaan elke pagina al mogelijk om een artikel op facebook te plaatsen en te delen met uw vrienden. Naast dat facebook-icoontje staat nu ook de twitter-button. Op de voorpagina van het magazine is aan de rechterzijde een pijl-icoon toegevoegd. Daardoor kunt u voortaan vanaf de voorpagina direct naar de eerste pagina ´bladeren´.

KMar digi
lijntje

Opening Service en Informatie Desk RTHA

Op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is een nieuwe Service en Informatie Desk (SID) geopend. Reizigers kunnen bij de SID terecht voor de meest uiteenlopende zaken, waaronder de afgifte van noodpaspoorten en het doen van aangifte en geven van inlichtingen. De Marechaussee op de SID is voor de reiziger of bezoeker van de luchthaven het eerste aanspreekpunt namens de Marechaussee.

Vanuit het oogpunt van klantvriendelijkheid, bereikbaarheid en zichtbaarheid heeft de Marechaussee de SID gevestigd aan de voorzijde van de terminal. Deze locatie is goed in het zicht van de reiziger en het op de luchthaven aanwezige publiek. Het SID hanteert in principe de openingstijden van de luchthaven en is buiten kantooruren telefonisch bereikbaar.

x
lijntje

Multidisciplinaire oefeningen district Schiphol

De luchthaven, brandweer, ambulancedienst en de KMar hielden in april een drietal multidisciplinaire oefeningen. De focus lag op samenwerking en communicatie bij een verkeersongeval. KMar en Landside Operations was verantwoordelijk voor de eerste opvang van de slachtoffers en de verkeerscirculatie. De overige hulpverlening aan de slachtoffers kwam voor rekening van de brandweer en ambulancedienst. Bureau Training en Vorming van de brigade Politie en & Beveiliging vond de oefening erg geslaagd.

x
lijntje

Eerste 2 RHIB’s in aantocht

De Koninklijke Marechaussee heeft samen met de douane het leasecontract getekend met de Rijksrederij voor de aanschaf van twee RHIB's (rigid-hulled inflatable boat). Het contract werd ondertekend door directeur Personeel & Bedrijfsvoering, Aad van de Vreugde (links) en plaatsvervangend directeur van het douane Regiokantoor Rotterdam-Rijnmond, Arie Jager. Naar verwachting worden de twee RHIB’s van de Rijksrederij vanaf 1 januari 2015 in gebruik genomen.

De KMar en de douane gaan de RHIB’s gebruiken voor het maritieme grenstoezicht in het Waddengebied. Daar gaan beide partijen vervolgens gezamenlijk informatiegestuurd werken. De twee RHIB’s zijn de eerste van in totaal 7 vaartuigen, die op termijn landelijk worden ingezet voor informatiegestuurd optreden op de maritieme grens. Deze ontwikkeling houdt verband met de reorganisatie van de vaargroepen.

handen schudden