Tekst Kapitein Jessica Bode
Foto en video: Mediacentrum Defensie

Iedere vrijdag een nieuwe aflevering online

Jaarlijks gooien duizenden burgers het roer om en kiezen voor een leven als militair. Een transformatie waar in veel gevallen heel wat bij komt kijken. Maar hoe ervaren de militairen-in-spe dit nu écht? Hoe voelt het om voor het eerst een wapen te bedienen, een schuttersput te graven of kilometers lang te marsen op knellende kisten?

In de achtdelige luchtmachtserie 'Femke naar de KMA' volgen we de 25-jarige communicatieadviseur Femke tijdens de verkorte officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Het gehele traject van twintig weken werd ze gevolgd en bracht ze zichzelf in beeld. “Hiermee hoop ik andere jongeren te enthousiasmeren en te inspireren”, vult ze aan. 

De Defensiekrant zet iedere vrijdag een nieuwe aflevering online. Benieuwd? Check aflevering vijf hieronder. De serie is ook te volgen via het YouTube-kanaal van de Koninklijke Luchtmacht.