07

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 04

LENS

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 

Dit glas-in-loodraam is te zien op de Generaal Spoorkazerne in Ermelo. De tekst betekent letterlijk ‘Ik zal handhaven’. Het is dé wapenspreuk van het huis van Oranje-Nassau, dat sinds 1815 wordt gebruikt. Foto: Jan van Schaffelaer.

Een nieuwe lading Scania-trucks staat klaar om bij Defensie te beginnen. Foto: sergeant-majoor Gerben van Es.

Deze foto werd genomen tijdens de initiële opleiding van de Koninklijke Marechaussee. Foto: sergeant Sjoerd Hilckmann.

Tijdens de initiële opleiding van de marechaussee wordt ook met het gasmasker geoefend, zoals op deze foto te zien is. Foto: sergeant Sjoerd Hilckman.

De Koninklijke Marine Reserve bestaat 125 jaar. Vorige weekend werd dit jubileum gevierd op het Marine Etablissement Amsterdam en in het naastgelegen Scheepvaartmuseum. En daar hoorde ook ouderwetse kledij bij, zoals te zien op deze en de volgende foto. Foto: John van Helvert.

Viering 125 jaar Koninklijke Marine Reserve in het Marine Etablissement Amsterdam en Scheepvaartmuseum. Foto: John van Helvert.

Dolgelukkige gezichten bij de baretuitreiking op de vliegbasis Woensdrecht. Na weken bikkelen zit de Algemene Militaire Opleiding bij de luchtmacht erop. Foto: Rene Verleg.

Met een ‘geeltjesdoolhof’ wordt FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming duidelijk hoe de defensiestructuur globaal in elkaar zit. Eerder deze maand wisselden de voorzitter en plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, luitenant-generaal Martin Wijnen voor 1 dag van functie. Foto: Phil Nijhuis.

11 Luchtmobiele Brigade oefent op de Oirschotse Heide, waar de natuur al mooi bloeit dankzij het warme weer van de afgelopen tijd. Foto: Andre Luijtelaarvan.