Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Verkiezing mooiste defensiefoto 2018

U mag stemmen

De 6 militair fotografen van het ministerie van Defensie hebben vorig jaar tienduizenden foto’s gemaakt van oefeningen en missies in binnen- en buitenland. Een aantal foto’s is ingezonden voor de Zilveren Camera verkiezing, maar haalden de nominaties net niet. Reden voor onze eigen verkiezing, waar u het verschil kunt maken.

Hieronder kunt u de 6 foto’s zien die onze militair fotografen zelf geselecteerd hebben. Onder de foto's staat een poll. Daar kunt u aangeven welke van deze beelden u het beste vindt. 

1. Zr. Ms. Friesland bezocht vorig jaar de Cubaanse hoofdstad Havana. Foto: korporaal Jasper Verolme.
2. Afgelopen zomer maakte Zr. Ms.Holland, op de terugreis naar Den Helder, een tussenstop in New York. Daar werd deze foto gemaakt van ‘De Jantjes’ op Times Square. Foto: sergeant-majoor Maartje Roos.
3. Een nachtelijke patrouille door de bergen van Afghanistan samen met de force protection van Nederland en België. Deze foto werd gemaakt in de buurt van Mazar-e-Sharif op 30 april 2018. Foto: sergeant-majoor Hille Hillinga.
4. Deze foto werd genomen bij het rolstoelbasketbal tijdens de Invictus Games in Australië. Het is de wedstrijd tussen het thuisland en Nederland. Nederland wint en gaat door naar de halve finale. Foto: sergeant-majoor Sjoerd Hilckmann.
5. Tijdens de oefening Nordic Archer wordt vanaf het luchtverdedigings- commandofregat Zr. Ms.Evertsen geschoten met het 127 mm kanon. Foto: sergeant-majoor Gerben van Es.
6. Fraaie luchtopname van een F-16 die boven een luchtverdedigings- en commandofregat vliegt. Foto: sergeant Jan Dijkstra.

De wedstrijd is inmiddels gesloten, u kunt niet meer stemmen. Hier ziet u de uitslag.

Poll