09

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 18

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we u voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s en video’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateur beeldmakers.

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie en video laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie en video verandert alles om ons heen.

FOTO & VIDEO GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden.

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s of video’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb en video's in origineel formaat van circa 1 minuut.

De leerlingen van de Militaire Basisopleiding Luchtmacht tijdens hun eindoefening. Foto: Louis Meulstee.

En na de eindoefening van de luchtmacht volgde voor de geslaagden de baretuitreiking, waarbij een dame in het publiek aangenaam verrast werd door haar aanstaande. Foto: Louis Meulstee.

Voor de uitreiking van de Militaire Willems-Orde deed de Koninklijke Luchtmacht een flyby over het Haagse Binnenhof. Op de foto links een Chinook, middenin een Cougar en rechts een NH90. Foto: sergeant-majoor Eva Klijn.

Bij de Defensie Gezondheidszorg Organisatie in Heerenveen werd vorige week een speciale dag voor familieleden van defensiepersoneel georganiseerd. Ze kregen onder meer een rondleiding. Foto: Jarno Kraayvanger.

Onlangs oefende de luchtmacht met een Chinook op de Edese heide. Er vond een 'fastrope-training' plaats, maar helaas net buiten de lens van fotograaf Arie van Hensbergen.

Deze foto werd genomen tijdens de Nationale Herdenking bij het Indië-monument vorige week zaterdag. Foto Studio 38c.

Een mooi tafereel in Amsterdam, waar Zr. Ms. Rotterdam (Landing Platform Dock) voorbij vaart. Foto: Paul Tolenaar.

Algemeen Militair Arts luitenant ter zee 2OC (AR) Annique redt in de een Chinook het leven van oefenpatiënt Wessel. Rondom vliegbasis Gilze-Rijen traint personeel van de Operationele Gezondheidszorg medische evacuaties door de lucht tijdens de Operational Readiness Aeromedevac Course (ORAC). Foto: Sergeant Hille Hillinga.

De Japanse minister van Defensie Onodera Itsunori heeft eerder deze week onze defensieminister Ank Bijleveld bezocht. Foto: Rene Verleg.