08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 15

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

Uw foto's gezocht!

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we je voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen genomen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen.

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook, in onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert alles om ons heen.

FOTO’S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen -en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. Heeft u dit vastgelegd? Stuur uw foto’s dan met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb.

Een marinier van 21 Raiding Squadron heeft overduidelijk veel plezier in zijn werk. Hij werd op de foto vastgelegd tijdens de Live Fire Tactical Training in Denemarken. Foto: Louis Meulstee.

De Curaçaose Militie (CURMIL) kan weer rekenen op een stroom nieuwe militairen. De mannen hebben net hun eindoefening gehaald en komen binnen op Fort Amsterdam in Willemstad. Foto: Daphne Vermeulen.

In een opleiding van de Koninklijke Marechaussee wordt geoefend met virtual reality. Foto: Hans Roggen

100 jaar Royal Air Force (RAF) werd afgelopen maand uitbundig gevierd in Engeland. Zoals hier, met het demoteam Red Arrows boven Buckingham Palace. Foto: sergeant-majoor Gerben van Es.

Uitbundig marinepersoneel op Zr. Ms. Holland in Den Helder. Foto: John van Helvert

Voor langere tijd je familie moeten missen? Militair verpleegkundige sergeant-majoor Walter weet er alles van. Net als alle andere militairen op uitzending laat ook hij zijn thuisbasis tijdelijk achter voor de NAVO-inzet in Litouwen. Zoon Thymen vertelde in de klas over het werk van zijn vader. Natuurlijk wilde heel groep 3 wel weten hoe het daar is en hoe een militaire eerstehulppost eruit ziet. En dan is er niets leuker dan een liveverbinding met Litouwen voor een digitale rondleiding. Foto: Nicolien Duijndam.

De Royal International Air Tattoo in het Engelse Fairford vond afgelopen maand plaats. Dit is een van de grootste luchtvaartshows ter wereld. Ook de Koninklijke Luchtmacht was vertegenwoordigd, maar vloog niet. Foto: Chris Sluijters

Iemand maakt foto’s van de marineschepen in de haven van Den Helder. Zo wordt goed duidelijk hoe groot bijvoorbeeld Zr. Ms. Zeeland is. Foto: John van Helvert

Tijdens Velas Latinoaméricano Curaçao 2018, oftewel Sail Curaçao, was het een groot feest in Willemstad. Er lagen grote schepen, er waren demonstraties van Defensie, muziek van de Marinierskapel en mariniers tokkelden van de bekende Koningin Julianabrug, een kleine 60 meter boven het water. Foto Cees Baardman.