08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 14

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

Uw foto's gezocht!

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we je voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen genomen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen.

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook, in onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert alles om ons heen.

FOTO’S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen -en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. Heeft u dit vastgelegd? Stuur uw foto’s dan met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb.

Op oefenterrein Marnewaard in Marnehuizen vond de oefening Certifex plaats van het Korps Mariniers. Met deze training worden bataljons en ondersteunende eenheden volledig gecertificeerd voor operationele inzet overal ter wereld. Foto: Jarno Kraayvanger.

Het Korps Mariniers oefent met de krachtige 81mm mortier. Foto: korporaal Jasper Verolme.

Tussen de cadetten van de Koninklijke Marechaussee, die eerder deze maand werden beëdigd op het Marktplein in Apeldoorn, is de dame goed herkenbaar. Foto: Phil Nijhuis.

Martin Bos nam deze foto tijdens de Tag der Bundeswehr bij WTD 91 in Meppen. Een Duitse open dag met Nederlandse deelname door Panzerbataillon 414 uit Bergen.

11 Luchtmobiele Brigade beoefent de bevoorrading van een Chinook op de Eder Heide. Foto: Andre van Luijtelaar.

Een missing man formation door 322 squadron van vliegbasis Leeuwarden tijdens de jaarlijkse herdenking van gevallen luchtmachtpersoneel. Foto: Manolito Jaarsma.

Andre Luijtelaar nam een foto van een Apache, die eerder deze maand een noodlanding moest maken op de Oirschotse Heide.

De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, de staatssecretaris en minister van Defensie kwamen op Veteranendag bij het Regiment Genietroepen een glaasje brandewijn drinken. Uiteraard nadat het mineurslied was gezongen. Foto: korporaal-1 der Genie b.d. Joan Plaatsman.