07

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 10

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

Uw foto's gezocht!

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we je voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen.

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert alles om ons heen.

FOTO’S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. Heeft u dit vastgelegd? Stuur uw foto’s dan met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb.

Jaarlijks wordt bij het Gedenkkruis Jannetjesdal op 4 mei een herdenking gehouden voor alle slachtoffers van executies op de Leusderheide. Foto: Martin Bos.

Manschappen maken zich gereed voor een verplaatsing tijdens oefening ‘Clear Water’ van het Korps Nationale Reserve (20 Natresbataljon). Foto: Bert Castricum.

Bosbranden worden niet alleen vanaf de grond bestreden. Het 298 Squadron van het Defensie Helikopter Commando oefende begin mei met de Bambi Bucket boven de Oirschotse Heide.

Rookpotten markeren de landingszone voor deze Chinook. Begin mei waren er meerdere vluchten nodig om tientallen mariniers af te zetten voor een oefening op de Oirschotse Heide. Foto: Andre Luijtelaarvan.

De NH90 vloog artiest Ronnie Flex op Bevrijdingsdag van evenement naar evenement. Op deze foto komt de ambassadeur van de vrijheid aan in Almere. Foto: Manolito Jaarsma.

Zr. Ms. Evertsen (F805) vertrekt vanuit Den Helder, geassisteerd door een sleepboot van de marine. Foto: R.H. Mulder.