06

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 07

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we je voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen.

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert alles om ons heen.

Foto's gezocht

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. Heeft u dit vastgelegd? Stuur uw foto’s dan met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb.

Een gezamenlijke actie tussen het Defensie Helikopter Commando en de Luchtmobiele Brigade op de Ginkelse Heide. Foto: Marco Ferrageau.

Deze foto werd genomen tijdens de 2-daagse Amarok-B rijopleiding in Havelte. Foto: A. Ros.

Tijdens de eindoefening van de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel (AMOL) wordt het leggen van hinderlaag geoefend. Foto: Martin Bos.

Met grote bomen op de achtergrond is mooi te zien hoe groot de Chinook wel niet is. Chris Sluijters maakte deze foto vorig jaar op de Ermelosche Heide.