01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 06

Defensie in Beeld

Muziek neemt NMM in

Van trompetsignalen tot jazz en van regimentsmarsen tot pop; militaire musici zijn van alle markten thuis. Tijdens de 2e Nacht van de Militaire Muziek in het Nationaal Militair Museum vertoonden 200 artiesten hun kunsten aan de 2.000 bezoekers. Er waren 36 optredens verdeeld over 8 podia. Die vulden ieder hoekje en gaatje van het NMM  22 uur lang non-stop met muziek. De volgende Nacht van de Militaire Muziek staat gepland voor 2017.

Eindstreep gehaald

Het kostte ze bloed, zweet en zo nu en dan vast ook tranen. Maar ze zijn geslaagd voor 1 van de zwaarste opleidingen in de krijgsmacht; de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel. Van de 77 militairen die aan de 'startlijn' verschenen, haalden er 31 de eindstreep. 8 deelnemers haakten voortijdig af om hun geluk bij het Korps Commando Troepen te beproeven. Voor de doorzetters wachtte de felbegeerde rode baret.

Weer 20 minder

20 Leopard 2 A6 gevechtstanks begonnen op 14 maart aan de overtocht naar Finland. Dat gebeurde na een grondige inspectie op de DMO-afstotingslocatie Almelo en een rit per dieplader naar de Eemshaven. Naar verwachting heeft Nederland in 2019 alle 100 Leopards aan de Finnen overgedragen.