01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 25

Defensie in Beeld

3 keer Rotterdam

Zie hier, 3 ‘Rotterdams’ gevangen in één beeld. Het amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam vaart langs het iconische stoomschip Rotterdam. Aangemeerd aan het Derde Katendrechtse Hoofd in de Maashaven in, jawel Rotterdam, doet dit ex-cruiseschip dienst als multifunctioneel centrum.

Foto: Matroos 1e klasse Wally Rodenburg

Beatrixkazerne behouden

De afstoting van de Haagse Beatrixkazerne, het voormalig marechausseehoofdkwartier, wordt met minimaal 5 jaar uitgesteld. Het uitstel is het gevolg van de versterking van de marechaussee met extra pelotons die objecten met een hoog risico beveiligen. De Beatrixkazerne blijft tenminste tot en met 2022 nodig om alle eenheden in de regio Den Haag te huisvesten.

Foto: Mediacentrum Defensie

Watersoldaten 350 jaar oud

Van de befaamde tocht naar Chatham in 1667 tot en met de antipiraterijmissie in de Indische Oceaan anno 2015; het Korps Mariniers is er al een tijdje ‘van’. Ter gelegenheid van het 350-jarig bestaan werd op de Coolsingel in Rotterdam een groot defilé gehouden dat de veelzijdigheid van het korps illustreerde. Passeerden het ene moment mariniers in woestijnkleuren, werden die even later opgevolgd door het spierwitte arctische tenue.

Foto: Mediacentrum Defensie

Oppakken en wegwezen

Touwen, netten, kettingen en spanbanden. Als Houdini’s op wielen staan alle vrachten ingesnoerd. Infanteristen van de luchtmobiele brigade verrichten bij deze slingery-training het luchtmobiele handwerk. Behangen met pallets, buggy’s en terreinvoertuigen zorgen transporthelikopters voor mooie herfstpanorama’s boven de Edese Heide.

Foto: Sergeant-majoor Arnoud Schoor