Tekst Redactie Mediacentrum Defensie
Foto Mediacentrum Defensie

Mediacentrum Defensie wint bij international filmfestival

Het Mediacentrum Defensie (MCD) heeft vorig weekeinde 2 eerste prijzen gewonnen uit meer dan 50 inzendingen tijdens het 24ste International Defence Film Festival in Bracciano in Italië. Dat werd afgelopen week gehouden. 

In de categorie 'Welness in the Armed Forces' viel de mini-moodfilm 'Paresto, catering the armed forces' (2014) het meest in de smaak. In de categorie 'Tradition' won de film 'Bronbeek' (2013) over het Koninklijke Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek goud.

Kwaliteit

Hoofd Plannen en Producties van het MCD luitenant-ter-zee der 2e klasse Oudste Categorie Hans van Pijkeren en programmamaker Ibrahim Selman namen in het Italiaanse Militaire Luchtvaartmuseum de prijzen in ontvangst.

"2 eerste prijzen winnen is nogal bijzonder", aldus een blije Van Pijkeren. "De jury verontschuldigde zich haast dat ze ons ook niet 'the Grand Prize' konden toekennen. Die ging naar onze Chinese collega's vanwege de enorme progressie in hun werk de laatste jaren." Volgens hem was de jury niet alleen zeer te spreken over de originaliteit van de Paresto-film, ook roemde zij de algehele kwaliteit van de Nederlandse inzendingen. 

Pakistan

Voor het festival, dat van 9 tot 16 november werd gehouden, zonden 20 landen gemiddeld 3 films en/of documentaires in voor de 10 categorieën. Het MCD is door collega's uit Pakistan uitgenodigd voor het filmfestival in maart 2015 in het Aziatische land.

Bekijk de winnende film ‘Paresto, catering the armed forces’

Bekijk de film ‘Bronbeek’