x

16 | 06

Papieren zomerversie Alle Hens

Net als de afgelopen jaren brengt de Koninklijke Marine ook dit jaar eenmalig een gedrukte versie van Alle Hens uit. Naar verwachting ploft dit nummer op 16 juni op de mat bij alle marinemensen en andere militairen plus burgermedewerkers die binnen CZSK geplaatst zijn. Behoort u niet tot die categorieën, maar wilt u dit papieren juweeltje ook graag ontvangen, mail dan uw adresgegevens voor 1 juni naar: allehens@mindef.nl. (Uw adresgegevens worden eenmalig gebruikt voor de verzending van Alle Hens. Na verzending zullen uw gegevens worden vernietigd.)

x

29 | 03

Surinaamse president opent jungletraining

Bijna 300 Nederlandse militairen, waaronder 189 mariniers, zijn sinds eind vorige maand weer actief in de Surinaamse jungle. Het is voor het tweede jaar op rij dat Nederlandse eenheden zo’n 3 maanden lang de hitte en andere zware omstandigheden trotseren. De Surinaamse president Chan Santokhi wenste tijdens de openingsceremonie van de training alle militairen veel succes. Santokhi omschreef de jungletraining als ‘een lichtend voorbeeld van de bredere samenwerking die Nederland en Suriname zijn aangegaan’. Hij verwees daarmee naar de stappen die de afgelopen jaren zijn gezet om de banden aan te halen.

Ten opzichte van vorig jaar is het aantal Nederlandse militairen meer dan verdubbeld. Het zijn er nu bijna 300, vorig jaar 120. In de mei-editie van Alle Hens volgt een uitgebreide reportage over het optreden van de mariniers en hun collega’s. (Foto: SM b.d. Gerben van Es)

x

12 | 04

Videoland: ‘De Marine’ in première

De 6-delige serie ‘De Marine’ gaat morgen, 12 april, in première op Videoland. Waar draait het om? “De serie is bedoeld om de kijker een beter beeld te geven van wat wij allemaal doen en vooral ook wie dit werk allemaal doen”, vertelt campagnemanager Kris Manders van Arbeidsmarktcommunicatie van het DienstenCentrum Personeelslogistiek. “Videoland toonde hiervoor interesse, omdat er na ‘Kamp van Koningsbrugge’ een trend is gezet en wij in erg in trek zijn. De boodschap die Videoland wil afgeven is: de marine is onmisbaar en vooral in deze tijd. Wat wij er zelf mee willen bereiken is dat de kijker straks een veel minder eenzijdig beeld heeft van wat we doen.”

De serie vertoont weliswaar veel actie, maar Manders is vooral blij dat er ook ruimte was voor menselijkheid en sfeer. “Dingen zijn niet altijd leuk, lopen anders, en we zijn als marinemensen ook niet altijd alleen maar aan het werk. Dat is erin gebleven.”

‘De Marine’ is in 2 jaar tijd bedacht, opgenomen en gemonteerd. Naast Nederland is er gefilmd in Noorwegen, Engeland en het Caribisch gebied. In totaal zijn 10 eenheden gevolgd en tientallen mensen geïnterviewd. Ten slotte speelde de oorlog in Oekraïne steeds wel mee op de achtergrond.

Nieuwsgierig? Klik hier om uit te komen bij ‘De Marine’.

x

11 | 04

Abonnee worden?

Alle Hens 10 keer per jaar automatisch en gratis in je mailbox ontvangen? Dat kan! Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief. Iedere uitgave kun je via internet (op de werkplek) lezen op tablet, telefoon, computer en laptop. Aanmelden: Klik hier om je abonnement te activeren.

x