x

26 | 05   Unieke beelden op muziek van Mariniersbrigade

Tijdens het Korpsconcert van 27 november 2019, ter gelegenheid van de verjaardag van het Korps Mariniers, werd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine met filmbeelden en muziek een hommage gebracht aan de Mariniersbrigade, opgericht in WO-2.

Afgelopen februari, nog net voor het uitbreken van de Coronacrisis, heeft het geheel onder leiding van majoor der Marinierskapel Arjan Tien de soundtrack van deze film opnieuw ingespeeld, onder ideale omstandigheden. Na synchronisatie met de originele beelden, aangeleverd door het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH), is dit materiaal nu voor iedereen beschikbaar via het YouTube-kanaal van de Marinierskapel: https://youtu.be/Dw0o7z3tARM.

Naar verwachting zal de CD dit najaar verschijnen, volgespeeld met originele muziek van Amerikaanse componisten, waaronder dus deze soundtrack 'A Sending'. (Foto: collectie NIMH)

x

26 | 05   Wij zijn de marine!

De Koninklijke Marine zit vol prachtige, persoonlijke en soms aangrijpende verhalen. Verhalen van medewerkers die beschermen wat ons dierbaar is. Hun verhalen delen we graag. Ze laten niet alleen zien wat we doen en waarom, maar geven ook aan wie we zijn. Wij zijn de marine!

Diverse marinecollega’s zijn straks, na de Coronacrisis, ook weer beschikbaar als spreker voor een presentatie of lezing. Mogelijke onderwerpen zijn leiderschap, crisisbeheersing, kameraadschap en omgaan met tegenslagen. Maar ook missies en werken onder extreme omstandigheden.

Een marinespreker aanvragen kan door een mail te sturen naar: marineverhalen@mindef.nl. Werk je bij de marine en wil je ook jouw verhaal delen? Neem dan contact op via het hierboven genoemde mailadres. In bijgaande video het indrukwekkende verhaal van Hans over zijn rol als nog onervaren ‘takenboeker’ bij bevoorraden op zee. “Dat gaf een kick!”
 

x

26 | 05 Extra communicatie PAM door Corona 

In deze vervelende tijd is de behoefte groot om met elkaar in contact te blijven. De (Post) Actieve Marinevereniging (PAM) is een vereniging voor iedereen die bij de KM heeft gediend of nog actief werkzaam is, van ‘derde klas’ tot admiraal, maar ook voor burgermedewerkers.

De PAM communiceert overigens al jaren met name op afstand en digitaal, met de website en de elektronische uitgave ’t Schrijfhoutje. In dit blad veel herkenbare verhalen over uw en onze en tijd van weleer en onze roots. Speciaal vanwege deze tijd zenden wij onze leden nu wekelijks een Schrijfhoutje.
Voor slechts € 12,- per jaar wordt u lid van een echte vriendenclub en blijft u verbinding houden met onze Koninklijk Marine.

Meer info via: www.postactievemarinevereniging.nl. Daar kunt u ook op de button ‘Inschrijven’ klikken en lid worden door het formulier in te vullen en te verzenden.

x