x

25 | 12

Fijne Feestdagen

De redactie van Alle Hens wenst u fijne kerstdagen en alle goeds voor 2019! 

x

03 | 12

Lancering matchingportaal reservisten

Defensie lanceert, gefaseerd per OPCO, een webportaal waarop reservisten via internet kunnen reageren op behoeftestellingen van de verschillende defensieonderdelen. Dit moet het makkelijker maken om de behoefte van de defensieonderdelen en de capaciteiten van de reservisten aan elkaar te verbinden. Vanaf 2014 werkt het 1 Civiel Militair Interactiecommando (1CMICo) van CLAS in het kader van een pilot al met een soortgelijk portaal, om vraag en aanbod met elkaar te matchen. Een werkgroep onder leiding van de Defensie Materieel Organisatie heeft de ervaringen bij 1 CMICo geïnventariseerd en meegenomen bij de ontwikkeling van een nieuw en breder webportaal. Defensie heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met het softwarebedrijf OTYUS, de Nederlandse marktleider op het gebied van vraag- en aanbodmanagement van personeel. Overigens zullen alleen standaardgegevens uit Peoplesoft worden geladen. De reservisten bepalen zelf welke gegevens zij willen toevoegen aan hun webprofiel. Het portaal voldoet op deze wijze ook aan de regels van de AVG privacywetgeving.

x

27 | 03

Reünie 21-42-22 INCO (QPO 21-22)

Deze reünie zal voor de 13e keer worden gehouden op woensdag 27 maart 2019 op de Van Ghentkazerne te Rotterdam. Ben je geïnteresseerd, meld je dan zo veel mogelijk per e-mail aan via: akker166@zonnet.nl. Zijn je gegevens bij ons bekend, dan krijg je automatisch een inschrijfformulier toegezonden. Aan het programma wordt nog gewerkt. Meer info via: Gerrit van den Akker (06-16534172, akker166@zonnet.nl), Victor van Lijf (06-44394092, janvic20@hotmail.com) en Joep Caminada (06-24796096, joep.caminada@hetnet.nl).                  

x

13 | 12

Triton weer in de vaart. Wie helpt?

Een aantal jaren geleden kocht een oud-defensiemedewerker het voormalige duik-opleidingsvaartuig Triton (A 848) op, in deplorabele toestand. Na jaren van hard werken ligt het schip er weer prachtig bij en alles werkt. De bedoeling is om met de Triton dagtrips op de Waddenzee te maken. Daartoe is de Stichting Triton al in het leven geroepen. De aftrap, een paar weken terug, was het binnenhalen van Sint-Nicolaas in Groningen, met een bak musicerende echte zwarte Pieten op het achterdek. De eigenaar zou het interieur van de Triton graag opfleuren met interieurfoto’s uit haar actieve periode. Hierbij dus het verzoek aan oud-opvarenden en anderen om hun schoenendozen om te keren en een kopie van de eigen foto’s ter beschikking te stellen. Reacties graag naar: stichting@projecttriton.nl. Bij voorbaat dank!

x