08

Dit artikel hoort bij: Alle Hens 12

Meer dan 1.000 woorden...

Tekst LTZ 2OC (SD) Joost Margés

De mooiste beelden van 2018

Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Daar waar de argeloze redacteur het verhaal woord voor woord schrijft, herschrijft en polijst, kan een fotograaf een heel verhaal scheppen met één enkel beeld. Met 1 druk op de knop; maar dan wel op het juiste moment! Hier volgt een overzicht van de mooiste beelden die dit jaar verschenen in de uitgaven van Alle Hens. 

Maart

Desnoods op hun tandvlees voltooien matrozen in opleiding de eindoefening ‘Volharding’. (Foto: John van Helvert)

Maart

Mariniers in opleiding tokkelen van de Hef in Rotterdam af, tijdens hun Final Exercise. (Foto: KPLDBAV Jasper Verolme)

April

Een levensechte oefenpop, waar rode vloeistof uit loopt, wordt met spoed afgevoerd naar een Amerikaanse Osprey, op Camp Davis South in North Carolina. (Foto: SM Hille Hillinga)

April

Oud-marineman Ted Luxemburg overleed op 15 juli op 100-jarige leeftijd. Zo’n lang leven zag hij niet aankomen toen er op 4 februari 1942 2 Japanse bommen insloegen op het dek van USS Marblehead, waarop hij geplaatst was. (Foto: SGT Jan Dijkstra)

April

Mariniers van de Netherlands Maritime Special Operations Forces oefenen samen met helibemanningen en politiemensen tijdens ‘Port Defender’, op het Noordzeekanaal en in Amsterdam en IJmuiden. (Foto: Martijn Beekman)

April

‘Weggaan is een beetje sterven’: vertrek van Zr. Ms. Holland naar het Caribisch Gebied. (Foto: John van Helvert)

Juni

Dataregistratie bij een raketlancering vanaf Zr. Ms. Evertsen tijdens ‘Nordic Archer’. (Foto: SM Gerben van Es)

Juni

25 gesneuvelden van 320 Squadron liggen begraven op de Grebbeberg. Met de oude MLD-vlag in de hand brengen veteranen hun eerbetoon. (Foto: Louis Meulstee)

Juni

De commandocentrale en Amfibische Operatieruimte van Zr. Ms Rotterdam worden samengevoegd. Hier is nog een hoop werk te doen. (Foto: Paul Tolenaar)

September

De bemanning van Zr. Ms. Holland op Time Square in New York. (Foto: SM Maartje Roos)

Oktober

De KM levert 6 weken per jaar een onderzeeboot aan de Engelse Flag Officer Sea Training. De helikopters zijn van het Defensie Helikopter Commando. (Foto: SM Gerben van Es)

November

300 mariniers van 2nd Marine Combat Group en 100 ondersteuners rukten uit voor de bergtraining in Schotland. (Foto: Jarno Kraayvanger)

November

Koning Willem-Alexander bezocht de mariniers in Schotland en bracht de nacht door in het veld met de eenheid. (Foto: Jarno Kraayvanger)

November

Missie volbracht: SMJRMARNALG b.d. Alexander Lamp is net gefinisht na zijn race over 100 meter, tijdens de Invictus Games in Sydney, Australië. (Foto: KPLBDAV Jasper Verolme)

November

De Disabling Fire Simulator op vliegbasis Gilze-Rijen biedt ongekende oefenmogelijkheden aan schutters die vanuit helikopters jagen op bijvoorbeeld drugssmokkelaars. (Foto: Louis Meulstee)

November

Zr. Ms. De Ruyter in de ochtendzon in een Noors fjord, tijdens ‘Trident Juncture’. Het LCF escorteerde tijdens de oefening de Johan de Witt, Karel Doorman en de Franse Dixmude. (Foto: SGT Jan Dijkstra)