05

Dit artikel hoort bij: de Vliegende Hollander 04-2016

In Formatie

‘Operatie geslaagd’ voor CDS

Een aangrijpend en realistisch boek. Die omschrijving past  bij ‘Operatie geslaagd’ van Erik Krikke, een voormalig operatieassistent chirurgie in het NAVO-hospitaal op Kandahar Airfield.

Hij kreeg na uitzending PTSS en vertrouwde zijn ervaringen aan het papier toe. Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp nam het eerste exemplaar in ontvangst.  Het boek is te bestellen via ISBN: 9789402225334

x

Nieuwe commandant

Generaal-majoor Dennis Luyt volgt vanaf 10 juni luitenant-generaal Sander Schnitger op als Commandant Luchtstrijdkrachten. De wisseling van de wacht gebeurt tijdens de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Leeuwarden. Luyt wordt 1 juni alvast bevorderd.

Luyt begon zijn militaire loopbaan in 1981 aan de KMA. 

x

Lintje voor ‘representatief boegbeeld’

Majoor Ruud Thijssen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Tijdens een speciale uitreikingsplechtigheid op 26 april op het ministerie van Defensie werden hem de versierselen uitgereikt.
Thijssen werd gedecoreerd vanwege zijn verdiensten als vrijwilliger bij de plaatselijke sportclub en diverse andere organisaties. Voorts is Thijssen sinds 1988 werkzaam bij het Commando Luchtstrijdkrachten en wordt hij gezien als een ‘representatief boegbeeld’ van de Nederlandse krijgsmacht met een uitstekende staat van dienst.

x

Nieuwe stafadjudant GLR

Adjudant Hans Achterkamp heeft zijn functie van stafadjudant bij de Groep Luchtmacht Reserve (GLR) overgedragen aan ranggenoot Aafje Schut.

De overdracht werd besloten met de overgave van het functionele koord. Hans heeft zich 2,5 jaar ingezet voor de GLR. 

x

Reünie Identiteitsgroep Vredesmachten

Op 20 mei 2016 vindt er op de Oranjekazerne in Schaarbergen de Reünie Identiteitsgroep Vredesmachten plaats. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die heeft deelgenomen aan een (Vredes)Missie of gediend heeft in Nieuw Guinea. Info en aanmelding: voor dinsdag 2 mei 2016 via mailadres aanmeldenactiviteiten.ivm@gmail.com.