naam Jan Rothuizen
Jan Rothuizen foto

Refugee Republic

Kunstenaar Jan Rothuizen bezocht, voor het project ‘Refugee Republic’, met journalist Martijn van Tol en fotograaf Dirk Jan Visser een vluchtelingenkamp in Noord Irak. Het resultaat: een interactieve documentaire waarin je het leven in een vluchtelingenkamp ziet.

Janrothuizen.nl  |   @janrothuizen  |   webdocumentaire Refugee Republic


Bekijk de talk op YouTube
Gerrit Weerstand
Gerrit Weerstand foto

Diving for a drowned boy

Gerrit Weerstand is een ervaren duiker, op 5 februari 2012 moet hij duiken naar een vermist jongetje. Wat er dan allemaal door je heen gaat is bijna onmogelijk te beschrijven, de druk, spanning en emotie staan in contrast met de rust en concentratie onder water.

@gkjw


Bekijk de talk op YouTube
Ad Nederlof
Ad Nederhof foto

Gewone mensen!

Ad Nederlof heeft in de VS ervaren hij hoe uitzonderlijk hoog de waardering voor (uitgezonden) militairen daar is. Hier in Nederland is dat niet hetzelfde. Hij zet zich daarom in om in ons land het beeld over deze onbekende helden te veranderen.

onbekendehelden.nl   |   @vanad


Bekijk de talk op YouTube
Bastiaan Everink
Bastiaan Everink foto

Worden wie je bent

Bij het Korps Mariniers ontdekte Bastiaan Everink zijn passie voor opera. Hij besloot zijn leven een andere wending te geven en ging klassieke zang studeren. Inmiddels heeft Bastiaan een prachtige carrière als bariton.

bastiaaneverink.com  |  @BastiaanEverink  |  LinkedIn


Bekijk de talk op YouTube