Gewond maar niet verslagen

Stephanie raakte in 2009 gewond tijdens haar uitzending. Ze moest haar militaire carrière beëindigen en andere keuzes maken. Nu is ze re-integratiebegeleider bij Defensie en begeleidt collega’s in het verlies van wat hun zo dierbaar is: militair zijn. 

Zie hier artikel in Omroep Brabant.


Bekijk de talk op YouTube

Leiders op de zeepkist 

Wat gaat er door je heen als commandant in een uitzendgebied, wetende dat de opdracht die je gaat geven grote gevolgen heeft? De opdracht is helder, maar levensgevaarlijk. Hoe ga je dat aan je mensen vertellen?


Bekijk de talk op YouTube

“Don’t mention the war”: van politieke voorzichtigheid naar verlamming

Dieuwertje Kuijpers onderzoekt hoe Westerse regeringen besluiten nemen in risicovolle situaties en hoe zij omgaan met (militaire)verliezen. Geen enkele politicus wil geconfronteerd worden met negatieve consequenties van beleid. Dat kan immers stemmen kosten. Maar klopt dat wel?

@traumabeertje   |   Linkedin |   www.highriskpolitics


Bekijk de talk op YouTube
Naam Beuving
Foto Jan Beuving

L’Histoire du Soldat 

Kleinkunstenaar Jan Beuving zingt en vertelt, onder begeleiding van de fanfare ‘Bereden Wapens’, een moderne versie van het stuk L’Histoire du Soldat uit 1918. Het verhaal gaat over de bewaking van de Europese buitengrenzen en de emoties die daarbij komen kijken.

 @janbeuving


Bekijk de talk op YouTube