05

Dit artikel hoort bij: Materieelgezien 01

‘Fundament voor dynamisch DMO gelegd’

Tekst Evert Brouwer
Foto Hans Roggen

Nieuwe directeur treedt aan

“De fabriek heeft op volle toeren gedraaid. Het vertrouwen in DMO heeft stappen voorwaarts gemaakt. De fundamenten voor de toekomst zijn gestort”. Die woorden sprak plaatsvervangend directeur generaal-majoor Peter Dohmen tijden de ‘commando’overdracht bij de Defensie Materieel Organisatie.

Koers

Op 17 december nam vice-admiraal Arie Jan de Waard de taken over van vice-admiraal Matthieu Borsboom, die de organisatie 15 maanden heeft geleid. Borsboom gaat in april met functioneel leeftijdsontslag. “De beweging is ingezet, de koers is duidelijk”, zei Borsboom in de richting van zijn opvolger.

Stip

Nieuwe directeur admiraal De Waard zei een duidelijke toekomst voor de organisatie te zien. “Samen met admiraal Borsboom is de afgelopen 14 maanden een koerswijziging ingezet. Van een organisatie die vooral intern gericht was en zich veel liet aanleunen, naar een organisatie die trots is op wat ze doet, waar ze voor staat, uitdagingen niet uit de weg gaat en ook niet bang is om dingen te proberen. En die koers gaan we vervolgen op weg naar onze stip op de horizon.”