09

Dit artikel hoort bij: KMarMagazine 11

…KMarMagazine

KMarMagazine verscheen op maandag 24 februari 2014 voor de eerste keer als digitaal personeelsblad. Op diezelfde dag verdween de papieren variant van het maandblad. Werd de papieren variant nog bij iedere KMar-collega thuis bezorgd, het online magazine is voor iedereen toegankelijk. In het digitale magazine wordt gebruik gemaakt van allerlei technische mogelijkheden om het e-zine zo aantrekkelijk mogelijk te maken. In vaste rubrieken als 'De 12 mooiste foto's van…', 'Een dagje KMarren met…', 'De Groeten uit…', '5 weetjes over…', 'Achter de schermen' en 'KMar in de media' worden achtergrondverhalen bij het nieuws, fotoseries en interessante videoclips gepubliceerd over het werk van de Koninklijke Marechaussee. Een groot voordeel van het digitale magazine is dat u het via internet altijd en overal kunt bekijken. Vanwege het responsive design kan dat via een desktop, laptop, tablet of smartphone.

Klik op de witte plus-tekens hieronder om meer te weten te komen over KMarMagazine.

Aantallen: Inclusief deze uitgave zijn er in 2016 11 edities van KMarMagazine verschenen. Vanaf de start van het online magazine zijn tot dusver 33 digitale edities gepubliceerd. In 2016 zijn verdeeld over de 11 magazines 144 pagina's gemaakt, 21 unieke video's en honderden foto's gepubliceerd. In 2016 werd KMarMagazine ruim 160.000 geopend. Per dag zijn dat ongeveer 450 bezoeken. Maandelijks wordt het magazine gemiddeld in 70 landen geraadpleegd. Het totaal aantal paginaviews vanaf de eerste uitgave staat op ruim 1,2 miljoen, waarvan bijna een half miljoen in 2016.

De makers: KMarMagazine is een uitgave van de Koninklijke Marechaussee, die wordt geproduceerd door het Mediacentrum Defensie. Commandant Koninklijke Marechaussee is de eigenaar van KMarMagazine. Het cluster Communicatie, Ceremonieel en Evenementen van Staf CKMar bepaalt de inhoud van het magazine mede op basis van door collega's ingebrachte onderwerpen. Redacteuren, fotografen, cameramannen en vormgevers zorgen voor de tekst, het beeld en de lay-out.

Onderwerpen: Interessante trainingen, belangrijke acties, nieuw materieel of veranderende werkwijzen. De redactie van KMarMagazine zoekt altijd naar leuke onderwerpen om in het magazine te behandelen en maakt in die zoektocht graag gebruik van uw kennis en kunde. Mocht u nog een leuk onderwerp weten, geef dat dan tijdig door aan de redactie via kmar.magazine@mindef.nl

Abonneren: Als u zich abonneert op KMarMagazine krijgt u direct een e-mail als er een nieuwe uitgave online staat. In de e-mail staan 4 onderwerpen uitgelicht, met een directe link naar het betreffende artikel en een link naar de coverpagina. Bent u nog niet geabonneerd op KMarMagazine?, al bijna 10.000 anderen gingen u voor. Meldt u aan via https://www.defensie.nl/abonneren. Vink het vakje voor KMarMagazine aan en voer uw e-mailadres in.

Het beste van 2016: Het best gelezen artikel in KMarMagazine van 2016 stond in de uitgave van maart en had als titel 'Hoe het er echt aan toe gaat bij de BSB'. Het verhaal waarin leden van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten spreken over het werken bij de BSB werd op de eerste dag al 10.000 keer geopend. In de maand februari kreeg KMarMagazine de meeste bezoekers: bijna 20.000. De meest gedownloade afbeelding is een fotocollage van de Veteranendag en Reünie Koninklijke Marechaussee (editie 9, 2016).

Tekst: Robert den Hartog