x

@lgvandenbrink: Deze week goede gesprekken met Belgische, Duitse en Engelse collega's over internationale samenwerking #Marechaussee

x

Samenwerking in het algemeen, en internationale samenwerking in het bijzonder, wordt steeds belangrijker. Door de vele communicatie- en transportmogelijkheden wordt de wereld kleiner en vervagen de grenzen, terwijl de dreiging toeneemt. Samenwerking is vaak de enige manier om een vuist te kunnen maken.

Door het zoeken en versterken van de samenwerking met onder andere onze buurlanden Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk werken we aan het verbeteren van onze informatiepositie en delen we elkaars best practices en lessons learned. Het creëren van een goede informatiepositie en het hebben van korte communicatielijnen in zowel Nederland als het buitenland, is van groot belang. Dit ervaren we bijvoorbeeld in Hoek van Holland met de inklimmers en de samenwerking met de Border Force, maar ook met de Bundezpolizei bij het Gemeenschappelijk Grens Coördinatiecentrum (GGC) waar informatie wordt uitgewisseld tussen politie-eenheden in het grensgebied.

Relaties onderhouden met onder andere onze buurlanden is dus essentieel en helpt ons nog effectiever te kunnen zijn. Iets was we ook komend jaar blijven doen.

Luitenant-generaal Harry van den Brink
Commandant Koninklijke Marechaussee

x