'Niet voor spek en bonen'
"Na een loopbaan van 8 jaar verliet ik de Marechaussee. Maar na een paar jaar begon het toch weer te kriebelen. De Marechaussee kent een bepaalde cultuur die je nergens anders vindt. Het eigen taaltje: soms hard, maar altijd direct en vaak gezellig. Ik wilde weer deel uitmaken van die leuke club. In het dagelijks leven werk ik in een restaurant, waar ik ook de marketing doe en activiteiten organiseer. Daarnaast ben ik actief als trainingsacteur. Door mijn werkervaring merk ik dat ik op het communicatievlak vooruit ben gegaan.
Ik werk iets meer dan de vereiste 20 dagen per jaar bij de KMar als reservist. Daaronder vallen ook de 5 IBT-dagen om gecertificeerd te blijven en 2 opleidingsdagen. Ik word ingezet bij MTV-controles en grensbewaking. Hetzelfde werk als toen, maar ik word ook ingezet voor andere taken. Collega’s weten dat ik er niet voor spek en bonen sta. Ik zie hen niet wekelijks, zoals bij een vaste baan. Ik werk steeds met andere teams en ontmoet veel nieuwe mensen. Je weet totaal niet hoe een dag eruit gaat zien. Welke mensen je treft, wat er staat te gebeuren. Dat vind ik het leukst aan dit werk."