x
Elsevier

NSS-controles leveren veel op

Elsevier meldt dat er tijdens de extra grenscontroles rond de nucleaire top in Den Haag in de periode van 14 tot 28 maart ruim 180 personen aangehouden zijn die geen geldig verblijfsbewijs konden overleggen. Ook arresteerde de Marechaussee een honderdtal personen voor onder meer mensensmokkel. Ongeveer 1.250 medewerkers van onder andere de Marechaussee werden ingezet voor extra controles (lucht, water of weg) tijdens de NSS. Volgens de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie hebben de extra controles bijgedragen aan een beter inzicht in de secundaire migratiestromen naar Nederland.

x
AT5

Op een presenteerblaadje

AT5 bericht over de Marechaussee die een veroordeelde op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. De 45-jarige man vroeg voor zijn vertrek vanaf Schiphol of hij nog openstaande boetes had. Die wilde hij namelijk voldoen. Toen bleek dat hij nog een celstraf van 299 dagen moest uitzitten voor een veroordeling Opiumwet. De man werd meteen aangehouden.

x
RTV Noord

Lowlands Grenade

RTV Noord kopt met: ‘Grootste oefening Marechaussee ooit in Marnewaard’. Op het oefenterrein in de Marnewaard hield de Marechaussee in juni de grootste internationale oefening in haar 200-jarig bestaan. Tijdens de oefening ‘Lowlands Grenade’, die deel uitmaakt van de European Police Services Training, worden 400 politiemensen uit 27 verschillende landen getraind. De oefening liep van 16 juni tot en met 27 juni.

x
Parool

35 kilo cocaïne onderschept

Het Parool meldt dat de Marechaussee onderzoek doet naar 35 kilo cocaïne die gevonden is in een vrachtvliegtuig op Maastricht Aachen Airport. De douane ontdekte de drugs tijdens een controle van het vliegtuig. Het vliegtuig kwam uit Zuid-Amerika.

x
Dichtbij.nl

Drugsdeal verstoord

Op de site van dichtbij.nl is te lezen dat de KMar een 25-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) heeft aangehouden op verdenking van handel in drugs. De marechaussees zagen dat de verdachte iets overhandigde aan een andere man, waarna beide personen uit elkaar gingen. Na controle bleek de verdachte een zakje met 13 XTC-pillen, een beetje wiet en een fors geldbedrag bij zich te hebben.

x
L1

Mensensmokkel, mensenhandel en wietteelt

L1 maakt melding van 7 mensen die door de Marechaussee zijn opgepakt in een woning in Reuver. Ze worden verdacht van mensensmokkel en wietteelt. In een landelijke actie naar mensensmokkel, mensenhandel en hennepteelt zijn in totaal 17 mensen aangehouden. Er werden ook huiszoekingen gedaan in Breda, Roosendaal en Schagen. Daar werden hennepkwekerijen aangetroffen.

x
NOS

Stoffelijk overschot in landingsgestel

De NOS bericht over een stoffelijk overschot dat in een landingsgestel van een vliegtuig op Schiphol werd aangetroffen door de Marechaussee. Het onderzoek van de Marechaussee wees uit dat het stoffelijk overschot van een 17-jarige Noorse jongen was.

x
BN DeStem

Mensensmokkelaar uit bus gehaald

BN DeStem bericht dat de Marechausee een man uit Eritrea heeft opgepakt die bij grensovergang Hazeldonk 3 landgenoten Nederland zou hebben ingesmokkeld. De man werd samen met de 3 andere personen in een internationale bus gecontroleerd. De man - die werd aangehouden op verdenking van mensensmokkel - was in het bezit van een verblijfsvergunning voor Italië.

x
AT5

3.000 XTC-pillen

‘Vrouwen proberen 3.000 XTC-pillen te smokkelen’, meldt AT5. De Marechaussee doet onderzoek naar 2 Noorse vrouwen, nadat er onder hun kleding 3.000 XTC-pillen werden gevonden. Een beveiligingsmedewerker van Schiphol voelde een verdikking onder de kleding tijdens een veiligheidsfouillering. De vrouwen vertelden hierop dat ze XTC-pillen bij zich hadden.

x
NOS

7 drugssmokkelaars opgepakt

De NOS meldt dat de Marechaussee 7 mensen heeft opgepakt die worden verdacht van drugssmokkel. Eén van hen is een medewerker van de Marechaussee. De verdachten kwamen in beeld bij het samengestelde rechercheteam van de KMar, FIOD en Rijksrecherche nadat ze informatie hadden gekregen dat er mogelijk drugssmokkel zou gaan plaatsvinden. Tijdens zoekingen bij de verdachten werden onder meer geld en een kleine hoeveelheid drugs gevonden.