07

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 17

LENS

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen gemaakt door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 

Niet iedereen kan zeggen dat ie zo’n fantastisch uitzicht heeft vanuit zijn of haar werkplek. Ralf da Thesta wel, die werkzaam is op de Joost Dourleinkazerne in Den Hoorn op Texel. Foto: Ralf da Thesta.

Deze foto werd genomen bij de Tandheelkundige Dienst in Stroe. Defensie heeft zelf (militaire) tandartsen in dienst. Foto: Sergeant-majoor Sjoerd Hilckman.

Pápa Air Base in Hongarije bestaat 10 jaar en dat is reden voor een Open Dag. Dit is de thuisbasis van het internationale samenwerkingsverband Strategic Airlift Capability C-17, waar ook Nederland bij aangesloten is. Het verbond draait om 3 C-17 transportvliegtuigen die de deelnemende landen gebruiken voor luchttransport. Foto: sergeant-majoor Maartje Roos.

Henk Struijs uit Groesbeek heeft een dapperheidsonderscheiding ontvangen uit handen van Defensieminister Ank Bijleveld. Struijs kreeg een ‘Eerepenning voor Menschlievend Hulpbetoon’ in zilver, omdat hij 13 jaar geleden een gezinsmoord in het Drentse Havelte voorkwam. Foto: korporaal Gregory Fréni.

Opgestapelde munitiekisten bij het Munitiebedrijf Defensie. Foto: sergeant Jan Dijkstra.

De Koninklijke Marechaussee zoekt in een oefening met honden naar explosieven in een school in Brunssum. Foto: Valerie Kuypers.