08

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 15

LENS

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 

Zr. Ms. Urania op de Noordzee tijdens een race tegen internationale zeilschepen. Foto: ADBZ Yoeri Bonarius Jager

Birds-eye view vanuit de hoogste mast van Zr. Ms. Urania. Foto: ADBZ Yoeri Bonarius Jager

Sommige foto’s lijken wel kunst. Zoals van deze twee militairen van 13 Lichte Brigade die mee doen aan de ‘Europe Best Sniper Team Competition’ in Grafenwöhr in Duitsland. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de Amerikaanse landmacht, doen snipers uit 19 landen mee. De wedstrijd duurt tot begin augustus. Foto: U.S. Army, Specialist Rolyn Kropf.

Binnen Defensie wordt volop getraind met het virtuele trainingssysteem SUIT. Dat resulteert in bijzondere beelden. Foto: Herman Zonderland

Dagelijkse werkzaamheden bij Directie Materiële Instandhouding (techniekgroep platform staal) levert mooie foto’s op. Foto: Paul Tolenaar.

Mortieristen van het Korps Mariniers schieten met de 60mm mortier. Hoofdinstructeurs zijn reeds opgeleid om met deze nieuwe mortier te kunnen werken en nu zijn kaderleden aan de beurt. De nieuwe mortier is bedienbaar met een afvuurknop, nauwkeuriger en veiliger. Foto: sergeant-majoor Gerben van Es.

Matrozen van de Eerste Maritieme Militaire Vorming worden in Den Helder beëdigd, onder toeziend oog van onder andere familie, vrienden en admiraal Rob Kramer. Foto: sergeant Jasper Verolme

Met nog enkele tientallen meters te gaan worden militairen door jong en oud aangemoedigd op de Via Gladiola tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Foto: sergeant Aaron Zwaal.

Mariniers van 21 Raiding Squadron oefenden eerder deze maand op het SPINEL Veiligheidscentrum in Dordrecht. De Chinook landde net buiten de oefenlocatie, op de dijk langs de Dordtse Kil. Foto: Chris Sluijters.