07

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 09

LENS

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag met u delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen. 

ZOEKTOCHT NAAR BEELDMATERIAAL

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert van alles om ons heen.

FOTO'S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb. 
 

Rondom vliegbasis Eindhoven is eind vorige maand een grote rampenoefening gehouden. Er werd een schietpartij met terroristisch motief nagespeeld. Foto: Louis Meulstee.

De Koninklijke Marechaussee en 20 Natresbataljon assisteerden op 20 april bij een ongeluk met een zweefvliegtuig op het oefenterrein Arnhemse Heide. Het toestel uit 1963 probeerde te landen op zweefvliegcentrum Terlet, maar moest plotseling uitwijken naar het militaire oefenterrein. Het toestel werd daarbij zwaar beschadigd. De piloot bleef ongedeerd. Foto: Martin Bos.

Het Expertisecentrum Identiteitsfraude en Documenten van de Koninklijke Marechaussee controleert onder meer paspoorten en identiteitsbewijzen op echtheid. Dat kan bijvoorbeeld met uv-licht. Foto: Phil Nijhuis.

Wie de Duitse grens passeert doet dat niet ongezien. Het Grensoverschrijdend Politieteam in het Duitse Bad Bentheim observeert en komt waar nodig in actie om criminelen die de grens passeren aan te pakken. Foto: sergeant-majoor Hille Hillinga.

Deze foto werd genomen tijdens de Herdenking Gevallenen Cavaleristen op 25 april op de Bernhardkazerne in Amersfoort. Foto: Rutger Murk.

Bij verdachte situaties op Schiphol komt de Koninklijke Marechaussee in actie, zoals op deze foto te zien is. Foto: Louis Meulstee.

Een kijkje in de keuken van het Materieellogistiek Commando Land. Foto: Louis Meulstee.