07

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 19

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we u iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s en video’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurbeeldmakers.

BEELDEN GEZOCHT!

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie en video laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie en video verandert alles om ons heen.

FOTO & VIDEO GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden.

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s of video’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb en video's in origineel formaat van circa 1 minuut.

Tijdens de commando-overdacht op de Engelbrecht van Nassaukazerne in Roosendaal was ook mascotte Snedder van het Korps Commandotroepen aanwezig op de paradeplaats. Foto: sergeant-majoor Gerben van Es.

Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam konden bezoekers een kijkje nemen in het leven van militairen. En dat betekent ook een enorme anaconda van dichtbij bewonderen, want het Korps Mariniers kan zo’n dier zomaar tegenkomen in de jungle. Foto: Phil Nijhuis.

Tijdens een demonstratie op de Wereldhavendagen in Rotterdam veroveren militairen van het Korps Mariniers een piratenschip. Foto: Marco Ferrageau.

Op het Kasteel van Breda werden traditiegetrouw weer de officiersdiploma’s uitgereikt aan cadetten van de Koninklijke Militaire Academie. Deze uitreiking wordt ook wel de bullenparade genoemd. De jonge officieren sluiten de ceremonie af door hun petten in de lucht te gooien. Foto: sergeant Jan Dijkstra.

De Kromhoutkazerne in Utrecht werd opengesteld voor publiek tijdens een open dag. Daarbij waren ook re-enactors aanwezig die scenario’s uit het verleden naspelen. Dat is bij een modern koffieapparaat een bijzonder gezicht. Foto: Paul Tolenaar.

Er ligt genoeg munitie klaar voor reservisten van 20 Natresbataljon, dat vorige week een schietoefening had op Legerplaats Harskamp. Foto: Korporaal-1 Marcel Veenman.

Paul van Eijl kwam op de ringweg bij Utrecht een Beach Armoured Recovery Vehicle (BARV) tegen. Dit gepantserde voertuig van de marine bergt gestrande voertuigen tijdens amfibische operaties. Best bijzonder, want die zie je toch niet vaak op de openbare weg.

Andre van Luijtelaar zag vorige week van dichtbij hoe een Chinook landde op een wel heel erg dichtbegroeid gedeelte van de Oirschotse Heide.