07

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 16

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we u voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s en video’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateur beeldmakers.

Nu ook video's gezocht

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie en video laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie en video verandert alles om ons heen.

FOTO & VIDEO GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. 

Heeft u iets moois vastgelegd? Stuur uw foto’s of video’s met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb en video´s in origineel formaat van circa 1 minuut.

In het Hoevelakense bos heeft de EOD een 500-ponder van een Britse bommenwerper onschadelijk gemaakt. Foto: Martin Bos.

Tijdens een oefening met Chinooks worden ladingen verplaatst tussen vliegbasis Gilze-Rijen en de Oirschotse heide. Foto: John van den Boogaart.

Het Korps Mariniers traint in de Marnewaard, in het oefendorp Marnehuizen. Foto: Jarno Kraayvanger.

Bij aankomst in New York laten de militairen op de Zr. Ms. Holland met een flink schot horen dat ze er zijn. Foto: Maartje Roos.

Scheidend commandant Van Nee is onderscheiden met het Eretekens van Verdienste in Brons. Foto: Louis Meulstee.

Bezwete gezichten tijdens de warming-up van het Militair Kampioenschap Wielrennen in het Noord-Brabantse Chaam. Foto sergeant Hille Hillinga.

Een indrukwekkend beeld van een Apache, tijdens een oefening op de Oirschotse heide. Foto: John van den Boogaart.