07

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 11

LENS!

Tekst ritmeester Jessica Bode
Foto Mediacentrum Defensie en ingezonden materiaal

Defensie in beeld

Uw foto's gezocht!

De spannende en bijzondere oefeningen, missies en trainingen van Defensie staan vaak garant voor uniek fotomateriaal. Beelden die we graag delen. Daarom nemen we je voortaan iedere 2 weken mee op ontdekkingstocht langs foto’s die op welke manier ook met de krijgsmacht te maken hebben. Niet alleen door professionals, maar ook door gepassioneerde amateurfotografen.

Want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Hoe cliché ook. In onze razendsnelle maatschappij, waarin we vaak alleen maar drukker worden, nemen we steeds minder de moeite om iets uitgebreid te lezen. Des te meer impact heeft beeld. Fotografie laat zien hoe zaken in elkaar steken, emotioneert en shockeert. Fotografie verandert alles om ons heen.

FOTO’S GEZOCHT

Militairen in de straat gezien? F-16’s of een Apache laag zien overvliegen? Een bijzonder voertuig op de weg gesignaleerd? Defensie opereert in binnen- en buitenland. In grote en kleine steden, in de meest afgelegen delen van Nederland en verlaten natuurgebieden. Heeft u dit vastgelegd? Stuur uw foto’s dan met een korte toelichting naar defensiekrant@mindef.nl, zodat we ook uw beelden kunnen plaatsen. We zoeken actuele foto’s van minimaal 500 kb.

Een kijkje in de keuken van Defensie, tijdens de Landmachtdagen op de Johan Willem Frisokazerne in Assen. Foto: Marco Ferrageau.

Tijdens een oefening van 11 Luchtmobiele Brigade op de Oirschotse Heide moet ook even gepauzeerd worden. En wel in de compound. Foto: Andre Luijtelaarvan.

Een aantal welpen van scouting Hannie Schaft uit Almere mag meedoen met een demonstratie van de Koninklijke Marechaussee tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere. Foto: korporaal-1 b.d. J. Plaatsman.

Het Defensie Helikopter Commando is tot begin juni gastheer van een grote, internationale oefening. De cursus richt zich op het redden van vliegtuigbemanningen, die in vijandelijk gebied terecht zijn gekomen en hulp nodig hebben. Foto: Andre Luijtelaarvan.

De Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten wil KMar-collega’s beter informeren over de ins & outs van het BSB-werkveld. Daarvoor zijn speciale themadagen in het leven geroepen. En uiteraard zitten daar ook pittige sportmomentjes bij. Foto: Hans Roggen.