01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 01

Defensie in Beeld

Vaarwel!

Langzaam maakt Zr. Ms. De Zeven Provinciën zich los van de kade in Den Helder. Een laatste kans voor de bemanning om een blik te werpen op de achterblijvers. Het Luchtverdedigings- en commandofregat gaat zich inzetten voor antidrugsoperaties en kustwachttaken in het Caribisch Gebied. Over 5 maanden staan familie en vrienden weer op de kade om ze binnen te halen.

Foto: John van Helvert

Luchtpost

De loadmaster van een C-130 Hercules kijkt de lading na die gedropt wordt boven militair luchtvaartterrein Deelen. De honderden kilo’s zware vracht zweefden aan hun parachutes naar het afgesproken punt. Zo’n airdrop was niet meer boven Nederland gedaan sinds de Tweede Wereldoorlog.

Foto: sergeant-1 Eva Klijn

Snedder

Eregast tijdens de commando-overdracht van het Korps Commando Troepen in Roosendaal. Kolonel Jan Swillens droeg daar op 8 januari het commando over aan kolonel Jelte Groen. Sinds 1953 is de mascotte van het KCT een ezel met de naam Snedder. Waarom Snedder? Geen idee. Weet jij het wel? Laat het ons weten op defensiekrant@mindef.nl

Foto: sergeant-1 Eva Klijn