01

Dit artikel hoort bij: Defensiekrant 16

Defensie in Beeld

Defensie in Beeld SPECIAL (Flickr editie)

Elke twee weken presenteert de Defensiekrant de mooiste foto’s van de Nederlandse krijgsmacht. Maar voor die mooie kiekjes kun je tegenwoordig ook terecht op de fotowebsite Flickr. Op de Defensie fotostream staan honderden foto’s, genomen door fotografen van het Mediacentrum Defensie. Ze zijn ook in hoge resolutie te downloaden. Daarmee kan iedereen zijn eigen Defensieposter printen. De foto’s van de Facebook-pagina ‘Defensie in Beeld’, de website van Defensie en de 7 magazines van Defensie  zijn allemaal in hoogwaardige kwaliteit beschikbaar. Simpelweg op de foto’s in website of magazine klikken en downloaden maar.

Ter gelegenheid van de nieuwe Flickr-pagina, in deze special een paar van de mooiste foto’s die op deze site staan.

Op de maritieme limiet

26-03-2013

Defensie vraagt veel van haar materieel. Daarom werden ook deze Fast Raiding Interception and Special Forces Craft (Frisc) tot het uiterste getest.  De boten zijn breed inzetbaar, van anti-drugsoperaties en maritieme terrorismebestrijding op zee tot rivieroperaties.

Explosievensnuffelaar

20-05-2014

Het Korps Commandotroepen wordt bij een oefening door een Chinook afgezet bij een voormalig bejaardenhuis. De rest van de route leggen de mannen te voet af. Deze speciaal getrainde viervoeter heeft het beter voor elkaar. Hij wordt gedragen tot hij aan de bak moet om naar explosieven te snuffelen.

Trefzeker

10-03-2015

Landmachters in Noord-Irak brengen de Peshmerga het één en ander bij over schietvaardigheid. Los van gevechtstechnieken besteden de trainers aandacht aan gewondenverzorging en humanitair oorlogsrecht. Na afloop krijgen de cursisten hun infanteriediploma en zijn ze gereed voor de strijd met militanten van ISIS.

Wit vliegen

14-02-2012

Vliegen door sneeuw levert een uitdaging op voor de bemanning van deze Chinook. Door het stuiven tijdens het landen ontstaat een white out en ziet de piloot niets meer. Tijdens de oefening Snowblaze bereidt de crew zich hierop voor. 

Veilig

24-02-2009

De krijgsmacht is wereldwijd inzetbaar. Een Cougar-helikopter landt op Forward Operating Base Mirwais in Afghanistan, ten westen van Kandahar. De landingsplaats van de wentelwiek wordt beveiligd door een Nederlandse militair.