x

12 | 07

Ook de gedrukte zomerversie van Alle Hens ontvangen?

Net als begin 2020 (zie foto) brengt de Koninklijke Marine ook dit jaar eenmalig een gedrukte versie van Alle Hens uit. Naar verwachting ploft dit zomernummer in de tweede week van juli op de mat bij alle marinemensen en andere militairen plus burgermedewerkers die binnen CZSK geplaatst zijn. Behoort u niet tot die categorieën, maar wilt u dit papieren juweeltje ook graag ontvangen, mail dan uw adresgegevens voor 15 juni naar: allehens@mindef.nl. (Uw adresgegevens worden eenmalig gebruikt voor de verzending van Alle Hens. Na verzending zullen uw gegevens worden vernietigd.)

x
x

12 | 05

Wij zijn de marine!

De Koninklijke Marine zit vol prachtige, persoonlijke en soms aangrijpende verhalen. Verhalen van medewerkers die beschermen wat ons dierbaar is. Hun verhalen delen we graag. Ze laten niet alleen zien wat we doen en waarom, maar geven ook aan wie we zijn. Wij zijn de marine! Diverse marinecollega’s zijn ook beschikbaar als spreker voor een presentatie of lezing. Mogelijke onderwerpen zijn leiderschap, crisisbeheersing, kameraadschap en omgaan met tegenslagen. Maar ook missies en werken onder extreme omstandigheden. Een marinespreker aanvragen kan door een mail te sturen naar: marineverhalen@mindef.nl. (Uiteraard houden we bij de aanvragen rekening met de maatregelen rond corona.) Werk je bij de marine en wil je ook jouw verhaal delen? Neem dan contact op via het hierboven genoemde mailadres. In bijgaande video het verhaal van Jan, over zijn rit door Kabul in Afghanistan, onder hoge dreiging. “Vanmiddag gaan we weer dezelfde weg terug.”

x

22 | 10

Reünie FOST Plymouth

Op vrijdag 22 oktober vieren we 60 jaar Nederlandse samenwerking in FOST. Dit valt samen met de NOST van Zr.Ms. De Zeven Provinciën. De intentie is om op die dag tevens een reünie te houden voor al het (oud) NL FOST personeel van de periode 1961 – 2021. De voorlopige opzet van deze dag is een formele ceremonie en receptie, in de avond gevolgd door een verzorgde reünie voor oud NL FOST personeel. De festiviteit zal uiteraard in Plymouth plaatsvinden, reis/overnachting zijn daarbij voor uw eigen rekening. Bent u oud-NL FOST sea rider en wilt u graag aansluiten bij deze mooie dag, meldt u dan niet later dan 1 augustus aan bij de NLO FOST, KLTZ Jasper Bol via: jasper.bol100@mod.gov.uk.

x

08 | 06

Herinneringsboek Wereldrecord Speedmars

De voorinschrijving van dit collectors-item is gestart! Op 8 juni wordt het eerste exemplaar aangeboden aan BRIGGENMARNS Jeff Mac Mootry in het Mariniersmuseum, te Rotterdam. Na die datum wordt het boek zo spoedig mogelijk naar u verzonden. Van de aanschafprijs van € 16,65 schenken wij € 9,- euro aan onze stichting 'Doe wel en zie niet om!', ten behoeve van ernstig zieke collega's. Waar gewenst en nodig proberen wij iets voor hen te betekenen. ‘You'll never walk alone!’ 

Gratis verzenden geldt alleen voor Nederland. Woont u in het buitenland, vraag dan een familielid of kennis in Nederland om het boek te bestellen en naar u door te sturen. Zo houden wij de kosten laag en komt het maximale bedrag ten goede aan ons doel. Meer info en bestellen via: www.wrs-herinneringsboek.nl

Wilt u de indrukwekkende NPO-documentaire over het Wereldrecord Speedmars en collega Cas van Bakel (terug)zien, kijk dan op:  https://www.npostart.nl/index.php/youll-never-walk-alone/27-04-2021/POW_05008599