x
Brabants Dagblad

Mannen gepakt met 35 pistoolmitrailleurs

De politie heeft 3 mannen aangehouden in Oss. Ze hadden een pakket bij zich met daarin 35 pistoolmitrailleurs, schrijft het Brabants Dagblad. 1 van de mannen is beroepsmilitair. De Koninklijke Marechaussee is daarom betrokken bij het onderzoek. De 3 mannen worden verdacht van verboden wapenbezit. Het gaat om 2 mannen uit Oss van 29 en 48 jaar en een 27-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats.

x
AT5

Eiergooier belaagt KMar op Schiphol

De KMar op Schiphol is de afgelopen tijd meerdere keren het doelwit geweest van een eiergooier, meldt AT5. Een 32-jarige Pool stal zijn 'munitie' in een supermarkt op Schiphol. Buiten bekogelde hij voertuigen van de Marechaussee. Na de derde keer werd de Pool aangehouden voor diefstal en vernieling. Over de motivatie van de man is niets bekend. Binnenkort moet de man zich verantwoorden voor de rechter.

x
De Gelderlander

118 arrestaties voor fraude vliegtickets

Tijdens een wereldwijde actie tegen fraude met creditcards en vliegtickets zijn 118 verdachten aangehouden. Dit meldt De Gelderlander. Het ging om een zaak waar 60 vliegtuigmaatschappijen en 45 landen, waaronder Nederland, bij betrokken waren. Op Schiphol werden 2 Nederlandse vrouwen, een Italiaanse man en een Italiaanse vrouw opgepakt. De verdachten kochten hun vliegtickets online en gebruikten gestolen of valse data van creditcards.

x
De Telegraaf

Vrouwen gepakt met 'kapitaal' in handbagage

De Koninklijke Marechaussee heeft 2 Nederlandse vrouwen van 51 en 52 jaar opgepakt op Schiphol, omdat zij 210.000 Amerikaanse dollars in hun handbagage hadden. Dit schrijft De Telegraaf op haar website. Volgens het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) hadden de vrouwen geen aannemelijke verklaring voor het grote geldbedrag. De vrouwen hebben afstand gedaan van het geld, waarna het in beslag is genomen.

x
Limburgs Dagblad

Inbrekers opgepakt door KMar

Het Limburgs Dagblad meldt dat 3 mannen van 30, 37 en 50 jaar uit Letland zijn aangehouden. Dit gebeurde tijdens een controle op de A2. De marechaussees vonden bij de controle onder meer inbrekerswerktuig en gestolen waar. Het drietal werd overgedragen aan de politie. Uit nader onderzoek bleken de goederen afkomstig van een inbraak in een winkel in Eijsden.

x
Haarlems Dagblad

Aanrijding op Schiphol

Bij een ongeval tussen 2 lijnbussen op Schiphol zijn 5 gewonden gevallen, meldt het Haarlems Dagblad. Het ongeval gebeurde toen een bus de busbaan op wilde draaien en een passerende bus schampte. 1 persoon is naar het ziekenhuis gebracht. De overige gewonden werden naar de medische dienst van Schiphol gebracht. Een andere bus haalde de resterende passagiers op. De verkeersongevallenanalyse van de KMar heeft het ongeval onderzocht.

x
Volkskrant

Aanpak van mensensmokkel ‘effectief'

Het afgelopen half jaar zijn ruim 110 mensensmokkelaars aangehouden. Dat schrijft de Volkskrant. De aanpak van mensensmokkel is daarmee 'effectief', schreef staatssecretaris Fred Teeven in een brief aan de Tweede Kamer. Teeven richtte een Landelijke Staf Grootschalig Bijzonder Optreden migratiecriminaliteit op. Daarin werken de Marechaussee, het Openbaar Ministerie, de politie en het IND samen. Door nauwer samen te werken werden de goede resultaten geboekt.

x
Blikopnieuws.nl

Drugssmokkel in kerstdecoraties

De KMar en de douane hebben op luchthaven Schiphol 3 mannen aangehouden op verdenking van de invoer van verdovende middelen. De douane vond in de ruimbagage van een 23-jarige man uit Litouwen ruim 2 kilo cocaïne. De verdovende middelen waren verstopt in kerstdecoraties. Het Drugsteam Schiphol van de KMar stelde hierop een onderzoek in dat leidde naar 2 Amsterdamse mannen van 37 en 38 jaar. Ze zijn aangehouden.

x
Den Helder Actueel

Officierskruizen uitgereikt

Meer dan 200 officieren hebben volgens traditie op 6 december het Officierskruis ontvangen. Den Helder Actueel legt op haar website uit dat marechaussee-, landmacht-, marine- en luchtmachtofficieren die 15 jaar werkzaam zijn bij Defensie een zogenoemd Jeneverkruis ontvangen. Ze krijgen dit als blijk van waardering. Het Officierskruis werd op 19 november 1844 ingesteld door Koning Willem II.

x
Metro

Mensensmokkelaars aangehouden in Rotterdam

2 Ethiopische broers uit Rotterdam zijn door de Marechaussee aangehouden voor mensensmokkel en witwassen. Dat meldt Metro. Ze hielden zich bezig met de smokkel van Eritreërs van Soedan naar Nederland. Het geld dat daarmee werd verdiend, werd witgewassen via een café van een van de broers. Tijdens doorzoekingen in de woningen en het café van de mannen zijn zakken hennep, een stroomstootwapen, valse reisdocumenten, ruim 11.000 euro en bijna 30.000 Britse pond in beslag genomen.