x

@lgenleijtens: Tijdens eindejaarsbijeenkomst @stafCKMar terug gekeken op bewogen jaar. #MH17 #NSS enz. Het werk gaat door, ook komende weken! #marechaussee

x

Het afgelopen jaar was historisch. Het was het jaar dat onze landsgrenzen weer even 'op slot' gingen voor de Nuclear Security Summit, dat onze mensen Airforce One moesten beveiligen, dat we met een nieuwe militaire missie naar Mali gingen, dat we 27 nationaliteiten trainden in politiemissies, Nederland het eindstation van mensensmokkelaars leek te worden en dat we een grote rol in de nasleep van een nationale vliegramp moesten spelen. En dat is nog maar een kleine greep uit de wapenfeiten van 2014.

Bij veel organisaties begint deze week de kerstvakantie en gaat de telefoon op de voicemail. Niet bij ons. Veel van onze collega's vieren de feestdagen met collega's en niet met hun 'echte' familie. In de grensbalies, aan de paleispoort, op missie. Onze organisatie, onze mensen, hebben het afgelopen jaar op de toppen van hun kunnen gepresteerd. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Niet in de maatschappij, niet bij onze opdrachtgevers en niet bij ons thuisfront. En ook niet bij mij: ik kijk terug met enorme trots en vooruit met het volste vertrouwen.

Thuis of op het werk; ik wens iedereen fijne, veilige feestdagen!

x