04

Dit artikel hoort bij: de Vliegende Hollander 10 | 2019

In-Formatie

Personeelsnieuws

Waarderingsspeld voor rol in schietsport

Adjudant Gert-Jan Geleijns ontving op 8 oktober de waarderingsspeld Koninklijke Luchtmacht voor zijn ‘bijzondere toewijding en loffelijk optreden’. Hij ontving deze speld, met nummer 100, uit handen van Commandant Vliegbasis Woensdrecht kolonel Ben Kamstra. Daarnaast werd de adjudant ook nog verrast met zijn gouden medaille.
Geleijns is al zeer lang nauw betrokken bij, en actief in de schietsport. Al zeker 15 jaar vervult hij een belangrijke rol in diverse teams, met name het CLSK Schietteam en Schietteam Woensdrecht. Daarnaast is hij sinds een aantal jaren betrokken bij het Internationale BIMS-team. Door zijn hoge betrokkenheid, motivatie, inzet en toewijding heeft hij twee heel sterke eenheden verwezenlijkt die internationaal zeer goede resultaten behalen. Daarmee dragen zij de goede naam van de Koninklijke Luchtmacht breed uit. Foto’s: Defensie

Met korting naar ‘Operatie Geslaagd’

Vorig jaar speelde in een uitverkocht Theater De Lievekamp in Oss de prachtige autobiografische muziektheatervoorstelling ‘Operatie Geslaagd’ van veteraan Erik Krikke en zijn band. Een aangrijpende voorstelling over de onderbelichte kant van oorlogvoering: hoe je als uitgezonden militair uiteindelijk zelf slachtoffer wordt door PTSS.
U kunt Operatie Geslaagd op vrijdagavond 8 november 2019 in Theater De Maagd te Bergen op Zoom bezoeken met € 5,00 korting. In plaats van € 19,50 (incl. consumptie) betaalt u nu € 14,50 per ticket. Reserveren kan via de site van het theater op www.demaagd.nl waarbij u de kortingscode PTSS2019 kunt invoeren. Telefonisch reserveren kan ook via 0164-280555. Meldt daarbij duidelijk dat u van de kortingscode gebruik wilt maken. Kijk voor meer informatie op https://www.operatiegeslaagd.nl/theater/.

Jaarconcert Luchtmacht Mannenkoor in Amersfoort

Het jaarconcert van het Luchtmacht Mannenkoor (LMK) vindt vrijdag 15 november plaats in het Kerkelijk Centrum De Brug in Amersfoort. Vanwege de centrale ligging in het land kiest het LMK niet voor het eerst voor deze locatie. Het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps ondersteunt het koor wederom bij dit concert.
Het repertoire van het LMK is zeer veelzijdig. Muziek van oude en moderne componisten, serieus, lichtvoetig, spiritueel of religieus. Er wordt gezongen in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en zelfs Russisch. Het LMK ontleent zijn bekendheid vooral aan de indringende wijze waarop het a capella zijn liederen ten gehore brengt.
Adres van De Brug is Schuilenburgerweg 2, 3816 TB Amersfoort. Aanvang: 20:00 uur. Zaal open: 19:30 uur. Entree: €12,50, veteranen €10,00. Meer informatie vindt u op www.lmkweb.nl. Foto: LMK

Hét leiderschapsportaal CLSK online

Stop met zoeken… u heeft dé ingang naar alle informatie over leidinggeven en leiderschapsontwikkeling binnen het CLSK gevonden!
Binnen Defensie is veel informatie over leidinggeven beschikbaar. De toegankelijkheid van de informatie wás echter niet erg klantvriendelijk. Was..., want vanaf nu is alle informatie over leidinggeven én ontvangen ontsloten via het leiderschapsportaal CLSK.
Neem 15 minuten de tijd om het portaal te ontdekken. U vindt onder andere informatie over welk leiderschaps- en volgerschapsgedrag bijdraagt aan de wijze waarop wij onze organisatie willen besturen, een overzicht van alle beschikbare ontwikkelinstrumenten en info over de rol van de leidinggevenden in relatie tot sociale veiligheid. Ook zijn er ‘hands-on’ handreikingen om kwalitatief goede gesprekken te voeren met betrekking tot het functioneren en ontwikkelen van de medewerkers. Informatie die u zelf kunt gebruiken en waarop u collega’s kunt attenderen. U vindt het leiderschapsportaal op intranet: https://dwrd.mindef.nl/sites/SWR004302/SitePages/Startpagina.aspx. Mist u informatie? Stuur dan even e-mail naar CLSK.leidinggeven@mindef.nl. En leidinggevenden: heeft u zich al aangemeld voor de module leidinggeven?

Cheque 4-daagse detachement Woensdrecht voor Wilhelmina kinderziekenhuis

Het 4-daagse detachement van de Main Support Base Vliegbasis Woensdrecht haalde in juli €2191 op aan donaties. Dat bedrag droegen de deelnemers op 10 oktober over aan de Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Met dit geld komt hun wens, een kindvriendelijke wachtruimte weer een stuk dichterbij. Maar belangrijker nog, het wordt voor de kinderen straks een stuk minder vervelend om naar het ziekenhuis te gaan. Het kinderziekenhuis was uiteraard ontzettend blij. “Een geweldig bedrag! De cheque is voor een prettige wachtruimte voor afdeling Kameleon, een doel dat 1 van de mannen na aan het hart ligt. Hartelijk dank!” Foto’s: KLu

Alsnog medaille Koreaoorlog voor marinevliegers

Na 66 jaar ontvingen op 25 oktober 3 vliegers van de Marine Luchtvaartdienst de Korean War Service Medal. De uitreiking vond in Rotterdam plaats aan boord van 1 van de schepen van Koreaanse Cruise Training Task Group die eind oktober een havenbezoek aan Rotterdam brachten.
Kapitein ter zee b.d. Guus Hagdorn kreeg de onderscheiding zelf opgespeld. De weduwe van luitenant ter zee der eerste klasse Jan Mulder, Marijcke Mulder-Van Vuuren, nam de versierselen voor haar echtgenote in ontvangst. De weduwe van luitenant ter zee der eerste klasse Ernst van Crugten woont in Australië en kon daarom niet aanwezig zijn.
Hawker Sea Fury-vliegers Van Crugten, Hagdorn en Mulder staken op17 maart 1953 hun hand op toen er vrijwilligers werden gevraagd om ervaring op te doen aan boord van het Engelse vliegdekschip HMS Ocean. Het schip voer op dat moment in de Gele Zee, omdat er op het Koreaanse schiereiland werd gevochten. “Ze moesten de troepen op de grond ondersteunen en de aanvoerlijnen van de vijand verstoren. Ze dienden tijdens een relatief ‘rustige’ tijd, omdat de Koreaoorlog op z'n einde liep, maar vredig was het niet”, aldus Bijleveld. Ze dienden meer dan een half jaar bij No. 807 Squadron en vlogen elk 58 missies boven het oorlogsgebied. De Koreaanse Oorlog duurde van 25 juni 1950 tot 27 juli 1953. Foto l.: uit collectie Hagdorn. Foto r.: Defensie