Foto sergeant-majoor Sjoerd Hilckmann

De Vliegende Hollander

Een magazine om over te praten en om te delen met uw omgeving. Na ruim zeventig jaar maakt papier plaats voor een prachtige digitale versie. Voortaan komt de Vliegende Hollander als zogenoemd e-zine naar u toe.

Daarmee krijgt het naast een aangepaste vorm ook een aangepaste inhoud. Zo is er ruimte om video’s in artikelen te integreren, kunt u deze op uw eigen device lezen zoals pc, tablet of smartphone. Bovendien wordt het u gemakkelijk gemaakt om artikelen digitaal te delen met vrienden of kennissen. Kortom, een Vliegende Hollander om trots op te zijn.

x
Foto: Wendy Ryan

Innoverende luchtmachter

De digitalisering van de Vliegende Hollander staat symbool voor de verandering waarvoor wij als luchtmacht staan. De wereld om ons heen is volop in beweging en de digitalisering maakt daarvan deel uit.

Veel luchtmachters beseffen net als ik dat wij als organisatie daarin moeten meebewegen. De buitenwereld binnenhalen, kritisch kijken naar hoe we de dingen doen en die anders durven aanpakken. Dat is het centrale thema van CLSK 3.0. Een luchtmacht waarin de mens centraal staat, de innoverende luchtmachter. De komende jaren bouwen we aan een modernere en verbeterde luchtmacht door de introductie van nieuwe systemen. We nemen nieuwe taken op ons en zoeken naar samenwerking in binnen- en buitenland. Daarbij is niet het materieel de kritische succesfactor, dat bent u. De luchtmachter 3.0 maakt het verschil. U bent zelf de verandering.

Zoals een oud Chinees gezegde luidt: ‘Als de wind van verandering opsteekt, bouwt de één een muur en de ander een windmolen.’ Helpt u mee bouwen aan windmolens?

Wilt u reageren?

Dat kan via clsk@mindef.nl.