Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten tevreden zijn over onze behandelingen. Wat denken zij van ons en hoe kunnen wij onze zorg continue blijven verbeteren? Om hier achter te komen zal in 2020 een patiënttevredenheidsonderzoek plaatsvinden waarin de patiënt zijn mening kan geven over het CMH. Met de uitkomsten van dit onderzoek zijn wij in staat om tekortkomingen op te lossen en goede zorg nog verder te verbeteren.

Wij willen goede zorg leveren aan onze militairen. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is het echter niet altijd mogelijk tijdig een nieuwe collega te binden aan het CMH. We gaan kijken naar de wervingsmogelijkheden die nu worden ingezet. Deze bereiken niet altijd de doelgroep die wij zoeken. Daarnaast is het CMH op de interne arbeidsmarkt goed bekend maar op de externe arbeidsmarkt niet altijd. Het doel is om het CMH onder de aandacht te gaan brengen via andere media. Voor burgerpersoneel zal een loopbaandag worden georganiseerd.

In 2020 willen we het speerpunt “extreme medicine” uitwerken, door het verhogen van de expertise, behandeling van koude letsels en verder effectueren van het expertise centrum extreme geneeskunde. Voor de algemeen militaire artsen willen we in 2020 een bijscholing dag in het CMHorganiseren. Hier zullen meerdere vakgroepen in bijdragen. 

Een belangrijk speerpunt voor alle vakgroepen is het bestrijden van de weglek en het verkorten van de wachttijden. Verder zullen we verdere initiatieven ontwikkelen in het contact met de militaire eerstelijns gezondheidszorg EGB, het bezoeken op locaties van de gezondheidscentra en het organiseren van de traditionele CMH-college tour. 

In 2019 is de reorganisatie van het CMH doorgevoerd. Omdat het oorspronkelijke plan al enige jaren oud was, sloot het niet meer volledig aan op de huidige manier van werken in het CMH. Na één jaar zal de reorganisatie worden geëvalueerd, wat de gelegenheid biedt om nog wijzigingen aan te brengen in het personeelsplaatje. Vanzelfsprekend zal de medezeggenschapscommissie hierbij worden betrokken.

Om onze medische apparatuur op peil te houden realiseren van een vervangings- en uitbreidingsplan. Hier in wordt bijgehouden hoe oud de bestaande apparatuur is en welke in de toekomst benodigd is,  zodat blijkt wat er in de toekomst aangeschaft en gebudgetteerd moet worden. Radiologie is bezig met de aanschaf van een CT scanner, waarbij de insteek zal zijn dat het apparaat defensie breed gebruikt kan gaan worden. 

Sinds de oplevering van de nieuwbouw is het CMH-gebouw ook de thuisbasis van de militaire geestelijke gezondheidszorg en de Defensie tandheelkundige dienst regio Utrecht. De facilitaire ondersteuning die het CMH hier aan levert, zal in 2020 verder worden uitgewerkt.

In 2020 willen we het speerpunt “extreme medicine” uitwerken, door het verhogen van de expertise, behandeling van koude letsels en verder effectueren van het expertise centrum extreme geneeskunde. Voor de algemeen militaire artsen willen we in 2020 een bijscholing dag in het CMH organiseren. Hier zullen meerdere vakgroepen in bijdragen. 

Een belangrijk speerpunt voor alle vakgroepen is het bestrijden van de weglek en het verkorten van de wachttijden. Verder zullen we verdere initiatieven ontwikkelen in het contact met de militaire eerstelijns gezondheidszorg (EGB), het bezoeken op locaties van de gezondheidscentra en het organiseren van de traditionele CMH-college tour. 

In 2019 is de reorganisatie van het CMH doorgevoerd. Omdat het oorspronkelijke plan al enige jaren oud was, sloot het niet meer volledig aan op de huidige manier van werken in het CMH. Na één jaar zal de reorganisatie worden geëvalueerd, wat de gelegenheid biedt om nog wijzigingen aan te brengen in het personeelsplaatje. Vanzelfsprekend zal de medezeggenschapscommissie (MC) hierbij worden betrokken.