02

Dit artikel hoort bij: Materieelgezien 02

In 't kort

DMO doet CPC

Aan de 40e editie van de Haagse City-Pier-City loop deden maar liefst 19 DMO-teams mee: 10 ploegen op de 10 kilometer en 9 op de 21 km. In totaal waren er 152 DMO-deelnemers.

De eerste binnenkomer voor de DMO op de 10 km was Gerard Lensveld in een tijd van 38 minuten. Het gehele DMO-team behaalde hier een 2de plaats, wat natuurlijk een beker en voor de lopers een bosje bloemen opleverde.

Op de 21 km was de eerste binnenkomer voor de DMO adjudant Hessel Faber in een tijd van 1:26:30. Op die 21 Km viel DMO niet in de prijzen, maar een groot aantal deelnemers wist wel hun persoonlijk record te verbeteren. Hulde!

x
Streepje

XP stopt ermee

Microsoft stopt op 8 april met de ondersteuning van het besturingsprogramma Windows XP. Het programma wordt daarvoor vatbaar voor ‘lekken’.  ‘Snelle vervanging van de hardwareop de werkplek  is daarom nog noodzakelijker ’, zegt luitenant-kolonel Jan Ligthart (JIVC).

Het vervangen van verouderde hardware is de belangrijkste taak van het Project Lifecycle End-user Devices (LED). Zogenoemde Thin Clients komen deze maanden in plaats van de verouderde desktops. De Thin Client zorgt voor nieuwe functionaliteiten en maakt duurzamer  en flexibel werken gemakkelijker.  27.000 grote beeldschermen nemen de plek in van de kleinere monitoren. De medewerkers van JIVC bekijken verder of  1600 gedateerde printers aan vervanging toe zijn.

x
Streepje

Wie de laars past…

Er zijn weer passessies voor de nieuwe Meindl-gevechtslaars. Militairen van DMO Den Haag kunnen hiervoor in week 14 (31 maart- 4 april) en 15 (7-11 april) terecht op de Frederikkazerne (gebouw 128).

x
Streepje

Zuiderkruis naar de sloop

De Zuiderkruis is begonnen aan haar laatste reis. Het voormalig bevoorradingsschip van de Koninklijke Marine gaat naar de sloop in het Turkse Izmir. Het schip lag al 2 jaar in de verkoop maar er diende zich niemand aan bij de sectie Marketing & Verkoop van de DMO.

De Zuiderkruis, 36 jaar oud, was het eerste marineschip dat begin jaren ‘80 vrouwelijke bemanningsleden aan boord had. Het maakte onder meer deel uit van het eskader dat begin jaren ’90 in de Perzische Golf opereerde.

De sleper Agat heeft de Oude Dame, zoals haar bijnaam luidde, opgehaald. 

Streepje

SAPpig

Als eerste luchtverdedigings- en commandofregat is Zr.Ms. Tromp over op SAP. De marine werkt door de invoering van dit systeem effectiever en efficiënter. Eén informatiesysteem ondersteunt nu de hele materieel logistieke en financiële bedrijfsvoering van Defensie.

SAP verbindt alle magazijnen met elkaar. Niet alleen op zee, ook op de wal en op het hoofdkwartier komt informatie beter beschikbaar. Daarmee wordt al het materieel binnen Defensie overzichtelijk.

Voor de livegang van de Tromp zijn zestien bemanningsleden opgeleid om met het systeem te werken.

x
Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten generaal-majoor der mariniers Rob Verkerk en Transitiemanager brigadegeneraal Jost van Duurling snijden ter afsluiting van de ceremonie met een speciale paarse speer de taart aan.
Streepje

Moderne aanmelding

Het Bureau Internationale Militair Sport (BIMS) heeft een nieuw inschrijfsysteem voor de militaire kampioenschappen.

Via http://sportevenementen.mindef.nl/ (alleen intranet!) kunnen atleten, ook burgers, zich inschrijven voor de respectieve evenementen. Een voordeel is dat de deelnemer een bevestiging krijgt. Ook uitschrijven is via deze ‘link’ mogelijk.

Het nieuwe inschrijfsysteem is gebouwd door de Defensie Materieel Organisatie. Met het oog op de toekomst is het alvast geschikt gemaakt voor gebruik vanaf smartphones en tablets. Meer informatie is te krijgen bij de sportcommissies.